mynewspapers.net

Beslag i äldre katter

Beslag i äldre katter


Det finns ett antal faktorer som orsakar kramper i katt, de vanligaste av dessa är feline epilepsi. En äldre katt som utvecklar ett beslag sjukdom kan också lida av en mer allvarlig sjukdom, till exempel en hjärntumör. Feline epilepsi kan förekomma i en katt i alla åldrar och kan behandlas med olika terapier och mediciner. Uppkomsten av kramper i en äldre katt är oroande, och efterlyser diagnos från en veterinär.

Identifiering

Ett beslag i en katt kännetecknas av kramper och plötsliga thrashing rörelser. Musklerna kommer kontrakt och spasm okontrollerat, och din katt kan förlora tarm kontroll. Om detta beteende varar i mer än 5 minuter, din katt är att ha en långvarig beslag, som är av särskild fara för en äldre katt. Efter beslag slut, din katt kommer att vara desorienterad, förvirrad och kan även erfarenhet tillfällig blindhet.

Orsakar

Den vanligaste orsaken till kramper hos katter är feline epilepsi, vilka katter kan utveckla i alla åldrar. Andra orsaker är skallskador, infektionssjukdomar, hjärntumörer, allergier eller njursjukdom. Hjärntumörer och leverproblem är mer sannolikt att orsaka isolerade kramper hos äldre katter än unga katter. Kramper kan också orsakas av oavsiktligt intag av giftiga ämnen eller gift.

Expert insikt

Enligt sällskapsdjur, människor, platser hemsida, är några epileptiska anfall enstaka incidenter som förklaras aldrig riktigt och inte upprepar sig själva. Men dör vissa äldre katter under ett anfall, som anger ett okänt tillstånd som nådde dess kris poäng.

Överväganden

Om du har en äldre katt som inte är en känd epilepsi, kan uppkomsten av kramper vara tecken på en allvarligare sjukdom som behöver omedelbar behandling. Äldre katter är mer benägna att utveckla som hjärntumörer eller leversjukdom som kan orsaka beslag, och utan behandling en livshotande tillstånd kan utvecklas.

Varning

Om din äldre katt har symptom på beslag sjukdom, bör du boka en resa till veterinären. Om anfall är långvarig eller kontinuerlig med lite återhämtning mellan dem, eller hända mer än två gånger i 24 timmar, göra en akut resa till din veterinär.