mynewspapers.net

Berömda Fringing rev

Berömda Fringing rev


Plym korallrev förekommer nära kusten och i grunt vattenförekomster, vilket gör dem lättillgängliga för alla intresserade Observera undervattens underverk av en rev ekosystem. Enligt Darwins teori om evolution reef representerar ett fringing rev början stadier av en Barriärrevet. Fringing rev är full av biologisk mångfald och ger utmärkta dykplatser. Eftersom de växer så nära stranden, fringing rev är särskilt känsliga för föroreningar, sedimentation och över turism. Besöka berömda fringing rev med välskött turism program hjälper fond reef bevarandeinsatser.

Bahamas

Omfattande fringing rev uppstå längs kusterna i avlägsna Bahamas öar inklusive ön Andros, Cat Island, Crooked Island, Abacos, Exumas, Eluthera, Rum Cay och San Salvador. Reef biologisk mångfald omfattar hårda och mjuka koraller, stora och små fiskarter, tvättsvampar, kräftdjur, havssköldpaddor och delfiner. Korallreven närmare till Nassau och andra mer utvecklade delar av Bahamas är inte så gott. I 2010 uppmärksammade Disneynature korallrev i Bahamas genom att upprätta ett 35 000 tunnland marint skyddat område i Bahamas i samarbete med the Nature Conservancy.

Aqaba-viken

En väl utvecklad Frans revet system ligger utanför kusten av Israel och Jordan i Aqabaviken i Röda havet. Systemets reef ståtar med tusentals marina arter, inklusive hårda och mjuka koraller, ostron, sjöborrar, havsanemoner, octopi, delfiner och havssköldpaddor. Webbplatsen är en av de nordligaste korallreven i världen. Jordan och Israel utsett delar av revet som marina reservat. Jordan's Aqaba Marine Peace Park och Israels Hof Almog naturreservat fokus på åtgärder för hållbar utveckling som noggrann övervakning av revet miljöer.

Hawaiiöarna

Hawaii är känd för dess korallrev, som bidrar till att skapa vågor och kultur där öarna är kända. Hawaiiöarna är en av de mest isolerade ö kedjorna i världen och varierar i ålder från mindre än en miljon år upp till 28 miljoner år. De nya ön formationer, inklusive huvudsakliga Hawaii, ha mestadels fringing rev växer nära kusten. Hawaiis mest förekommande fringing rev bildas i det lugna vattnen i Kona, Maui, Lanai, Molokai och Hanauma Bay och lockar dykare från hela världen. Biologisk mångfald ingår revet fiskar, havssköldpaddor, ål, hårda och mjuka koraller, sjöborrar, maskar, kräftdjur och blötdjur. Hawaii är beroende av en community-baserade förvaltningsplan för hållbar utveckling i dess rev. Remote rev från tunga turistområden är i gott skick, medan reven i de mest utvecklade områdena visar tecken på stress.