mynewspapers.net

Beräkning av vinstmarginalen

Beräkning av vinstmarginalen


Räkna ut vinstmarginaler ger företag möjlighet att cross-beräkna vinst för olika varor och tjänster. Med hjälp av en enkel formel, kan vinstmarginal beräknas för att avgöra hur mycket avkastning ett företag har fått på ett objekt efter skatter och produktionskostnaderna.

Instruktioner

• Använd vinstmarginal att beräkna avkastning på varor och tjänster som har tillverkats och producerade för försäljning. Vinstmarginal kan ett företag fastställa vinst, utan att behöva göra justeringar för varierande fabriks-kostar. Det ger ett värde för jämförelse av olika produkter och tjänster baserat på intäkter och produktionskostnader.

• Följa papper spår. Vid beräkning av vinstmarginalen, bestämma kostnaden att tillverka produkten. Sedan ta reda på den skatt som betalas på objektet. Skriv ner alla nummer och lyfta fram priset för produkten. Detta antal är prislappen konsumenten betalar att konsumera produkten eller tjänsten.

• Göra matten. Företag A tillverkar en widget A för £13. Kostnaden för att tillverka widget är £7, med en ytterligare £2 dollar skatt läggs till det totalt. Beräkna nettoinkomsten för företag A med intäkter för widget en listade på £13. Baserat på en omsättning på £13, är vinstmarginalen £2 dollar, eller 20 procent. Formeln är skriven som intäkter - Manufacturing Cost - skatt. Numeriskt, uttrycket är skrivet: £13 - 7 £ - £2 = £2. Vinstmarginalen är 20 procent (4 / 20).