mynewspapers.net

Bentonit lera recept

Bentonit lera recept


Bentonitlera är vulkanisk glas som har ändrats till formuläret lermineral. Natrium bentonit används i kosmetika eftersom det absorberar stora mängder vatten, gör det möjligt att expandera många gånger förbi dess ursprungliga storlek. Lera masker är ett bra sätt att rengöra och återfukta ansiktet och kroppen. Bentonitlera kan användas för att skapa en mängd olika ansikts- och masker. Även om dessa masker börjar med lera, är resultaten beroende av ytterligare ingredienser.

Ansiktsbehandling rengöra

En djuprengörande ansiktsmask kan användas på de flesta hudtyper. Om du har dålig akne, använder mask varje vecka. I annat fall tillämpas mask en gång i månaden. För att skapa masken, blanda en del bentonitlera med en del grönt te i en medelstor skål. Förbereda te enligt paketet riktningar. Grönt te är bra för huden eftersom det innehåller antioxidanter. Antioxidanter rensar enligt University of Maryland Medical Center, fria radikaler, som är skadliga ämnen i kroppen som ändra celler, mixtra med DNA och kan till och med döda celler. Lägg till 1 msk aloe vera slutföra masken och blanda väl. Applicera i ansiktet och låt leran torka. Skölj med varmt vatten.

Exfoliering

Bra hudvård börjar med peeling. Död hud celler kan täppa till porerna och orsaka att huden har en grov och ojämnt utseende. Skapa en peeling mask från bentonitlera genom att blanda en del lera med en del äppelcidervinäger i en medelstor skål. Apple cider ättika tar bort döda hudceller, och när det blandas med vatten i lika delar, det kan också användas som en sammandragande. Tillsätt ½ kopp papaya massa och blanda väl. Gnid blandningen på ansiktet och låt masken att torka i 10 minuter. Ta bort genom att försiktigt gnugga bort masken i en cirkulär rörelse med en tvättlapp fuktad med varmt vatten. Skölj väl och klappa huden torr med en ren handduk.

Foot Mask

Förhårdnader och fläckar av torr, grov hud form på fötter för att skydda dem från pressa av stående och gående. En enkel fot mask kan ta bort mycket av torra och döda huden, lämnar fötterna känslan mjuk och beröringsbara. Skapa en foot mask från bentonitlera genom att blanda två delar lera med en del destillerat vatten i en medelstor skål. Lägga till en del olivolja och 3 msk kosher salt till stöd i att ta bort döda hudceller. Gnid blandningen på fötterna, som täcker tårna också, och låta masken att torka. Ta bort blandningen genom skrubbning med varmt vatten och en tvättlapp. Skölj väl.