mynewspapers.net

Ben & elfenben Carving verktyg

Ben & elfenben Carving verktyg


Elfenben, som är ett dentinet material från betar av djur, som elefanter och narwhals, är en benvit material med en tät spannmål som låter mycket subtila carving. Även om elefant elfenben är olagligt, är det ibland möjligt att köpa andra typer. Annars ben har samma egenskaper som elfenben, om än med ett grövre korn och används ofta i stället. Elfenben och ben carving använder många av samma verktyg som detalj snida i trä.

Bandet såg och blad

En fret såg är en liten bågfil med spänd blad. Blad med 16 eller 18 tänder per tum är bäst för elfenben och ben carving och är vanligtvis tillgängliga via juvelerares tillförsel sällskap.

Filer

Filer är verktyg med ojämna ytor används för att slipa ner objektet att formas. Elfenben och ben är tuffa material, så det är bäst att ha de grövsta filerna som möjligt i olika storlekar, både platta och runda.

Gravers

Gravers är små mejslar tillverkat i högkvalitativt stål. De används för att skära mönster i elfenben eller ben. Kvaliteten på en graver gör stor skillnad på kvaliteten på carving, så det är bäst att rådgöra med andra hantverkare som arbetar med elfenben och ben innan du köper en uppsättning.

Läderväska ris

En läderväska full med torrt ris ger en fast, stödjande yta för en carving att sitta på medan att vara ristade. Detta är bättre än att använda en vice för att hålla carving, som en vice risker knäppa den.

Sandpapper

Flera kvaliteter av våt- och sandpapper, från grovt till fina, kommer att användas genom polering något ben eller elfenben carving projekt. Grova papperet eliminerar verktyg repor, medan de finare kvaliteterna buff carving tills det lyser.

Borrmaskiner

Som med trä, kan elfenben och ben borras. Detta är användbart om carver vill sätta ett hål genom lappa eller gräva en grop i den.

Svarvar

Elfenben och ben är starka nog för vände arbete och kan ställas in på en svarv. Detta gör att ristaren att snurra den elfenben eller ben bit och skär den i form med små mejslar.

Drivs Carving grader

Roterande slipande tips som fäster vid borrar kan användas till att forma elfenben och ben, och rensa ut märgen från den ben inre.