mynewspapers.net

Belysning ett sluttande tak

Belysning ett sluttande tak


Om du belysning ett A-frame hus, refinished vinden eller välvt tak, det finns flera saker att tänka på när belysning ett sluttande tak. Du kan använda taklampor till direkt belysning ner mot områden av ditt rum eller du kan mode din belysning för att skapa effekter av ljus i taket själv. Du hittar det att föredra att styra ljus genom växlar som också dim belysning effekten.

Börja med växeln

I en typisk hem får ni ett antal elektriska växlar. Några kommer att helt enkelt ge/på anslutningen och andra får användas tillsammans med andra växlar (tre - eller fyra-vägs växlar) att tillhandahålla flera punkter slår samma apparat eller ljus. Att ha möjligheten att byta många ljuskällor oberoende av varandra är fördelaktigt också. Oavsett hur många växlar eller enheter som du väljer att installera, se till att du använder alternativet till dim några eller alla dina lampor med en dimmer.

Kapseln lampor

En rund burk, som en stor grönsak kan, är monterad i utrymmet bakom taket, ställa ljus yta färg mot taket. Till detta kanister anbringa du vad som kallas en trim ring. Du kan använda vanliga glödlampor i dessa fixturer eller de nyare kompakt lysrör. En viss typ av CFL används i overhead program. Vara säker på att du har installerat rätt typ använder CFL lökar. Ett alternativ med kapseln lampor är att använda en "ögongloben" trim ring. Dessa trim kan roteras i en önskad riktning lysande ett visst område.

Swag eller hänge belysning

Swag eller hängande lampor i princip använda elektriska kopplingsdosan som montering bas för ditt ljus. En kedja, rod eller andra starka material förlängs direkt från rutan och ljuset är monterad på avsluta av detta dinglande fastsättning. De elektriska ledningarna stöder inte vikten av ljuset. I den här konfigurationen fungerar den nedåtgående bifogade som en säkerhetsanordning, ordentligt fast till rutan i taket. En trim platta täcker junction-boxen för att ge ditt ljus ett snyggare utseende. Du kan justera längden på den bifogade filen att föra ljuset närmare till eller längre bort från taket. Möjliggör högsta personen du förväntar dig att gå under det tillräckligt med utrymme under ljuset.

Spåra och studsa belysning

En trend i belysning har varit att använda plast eller metallband med inbäddade elektriska kontakter inuti dem som järnvägsspår. Du har sedan möjlighet att montera en glödlampa fixture någonstans längs "spåret". De flesta spår ljus ger vissa riktningsverkan. Du kan experimentera med belysning effekter tills du hittar den mest tillfredsställande till dig. Överväga omväxlande några av lamporna pekar mot taket och ner väggarna. Med kontrollerad övergång kan du skapa en annan stämning i rummet.

Färg

Med hjälp av färgade lampor eller externt filter kan du dramatiskt förändra stämningen i ett rum. Prova olika färgeffekter och byta alternativ medan du testa din design. Belysning bidrar till människors känsla av välbefinnande. Människor tilldela särskilda känslor och känslor till färg i ett rum och den relativa svalkan eller hotness för en ljuskälla. Konsultera professionell belysning för råd om Kelvin temperaturen av olika lampor.