mynewspapers.net

Bekämpningsmedel att befria en gård av Chiggers

Bekämpningsmedel att befria en gård av Chiggers


En chigger är en larval mite som är mest aktiva under våren och sommaren. Chiggers överleva genom att konsumera kött från människor eller djur byten, injicera ett toxin som kondenserar kött när de bita sina offer. Resulterande bettet orsakar en röd, kliande bula eller welt. Svår chigger angrepp på en fastighet kräver en stark blandning av bekämpningsmedel och bra yard underhåll att behandla.

DEET

Dietyleter toluamide, mer känd som DEET, är ett kemiskt bekämpningsmedel som har visat sig vara mycket effektivt mot chiggers. DEET är en vanlig ingrediens i ett antal olika skadedjur kontroll produkter och bugg sprayer.

Permetherin

University of Kentucky högskolan av jordbruk hävdar att insektsgifter som innehåller DEET eller en annan kemiska bekämpningsmedel, permetrin, kommer att vara den mest effektiva för behandling av och repellerande chiggers. Permetrin är effektivt men det är mindre vanligt än DEET eftersom det kan vara farligt om du råkar komma i kontakt med det med din nakna hud. Andra bekämpningsmedel som har visat sig vara effektiva vid behandling av områden med chiggers är cyhalotrin, karbaryl och bifentrin.

Svavel

National bekämpningsmedel Information Center anser någon produkt som kan användas för att stöta bort eller eliminera skadedjur för att vara ett bekämpningsmedel. Enligt Missouri Institutionen för kulturvård, svavel rutinmässigt har visat sig vara mycket effektiv mot chiggers och är allmänt icke-giftiga för andra levande varelser, till skillnad från DEET och permetrin. Damma av din trädgård grundligt med svavel kan hjälpa behandla en chigger angrepp på fastigheten. Svavel har dock en något obehaglig lukt.

Gräsmattan underhåll

Att hålla din gräset klippas regelbundet och rensa bort stor borste högar hjälper till att förhindra chiggers från gömmer sig och leva i din trädgård. Att hålla din trädgård ren, väl underhållen och behandla det för chiggers i slutet av våren eller försommaren innan angrepp kan bli svår kommer att minska ditt chigger problem året om.