mynewspapers.net

Behöver olivträd cross pollinering?

Behöver olivträd cross pollinering?


Olivträd är inhemska i varma Medelhavsområdet men du kan odla dem inomhus eller i krukor på soliga, skyddade uteplatser och däck i Storbritannien. Olivträd producera olivolja frukterna, som har många kulinariska användningsområden. Som de flesta frukt-producerande växter, måste träd blommor vara pollineras innan deras frukter kan växa.

Förökning

Olivträd inte kan odlas från frö. Ympning kan användas för att skapa nya träd, men en mycket enklare metod är att ta sticklingar från friska, etablerade träd. Sticklingar bör vara 30-40 cm i längd, från trä som är två år gammal. Nyplanterade sticklingar kommer inte att producera frukt för ungefär fyra år, men de bör bära frukt årligen efter detta. Ordentlig förökning och odling av olivträd är nödvändigt om du vill att dina träd att producera friska, ätbara frukter.

Pollinering

Blommorna på olivträdet, som är små och vitaktig, är svårt att se bakom de vintergröna blad. Olivträd producera båda perfekt blommor, med manliga och kvinnliga fortplantningsorgan och staminates som innehåller endast ståndare. Olivträd behöver inte insekter för pollinering, bara vinden, och de flesta sorter är självbefruktande. Korspollinering, öva av plantering mer än ett träd för att säkerställa pollinering, är inte nödvändigt men det producerar mer önskvärt frukt.

Temperaturen

Förutom pollinering spelar temperatur den största rollen i olivträdet fruktproduktion. Trädet kommer inte börja växa tills temperaturerna varm till 21C. När temperaturen sjunker under detta, stoppar tillväxten. Blommor bara börja växa när trädet erfar svala nätter och varma dagar. Nätter får inte vara för kallt, men--knoppar kommer att frysa om den utsätts för temperaturer under -8 C. Om temperaturen sjunker under-12C, kan trädet dör helt. Om blommor inte växa på grund av otillräcklig temperaturförhållanden, eller blir skadade i iskallt väder, är pollinering inte längre en faktor eftersom blommar inte kommer ge frukt ändå.

Frukt

Oliv frukter produceras ur pollineras blommorna. Inledningsvis, är oliv frukter gröna. Vissa sorter bo grönt även efter mognad, medan andra tur mörkt lila eller brun. Blommor som inte är pollineras bara vissnar och släppa bort träd. Olive tree frukt kan skadas av kyla och bör skördas innan Höstfrost.