mynewspapers.net

Behöver jag självrengörande för spis?

Behöver jag självrengörande för spis?


Om du är i marknaden för en ny kamin, kanske du upptäcker att vissa modeller har en självrengörande funktion medan andra inte gör. Även om du behöver inte, strängt taget självrengörande spis, har dessa moderna apparater ett antal fördelar. Om du har någonsin spillt något i din spis, är chanserna den självrengörande funktionen kunde ha komma händig.

Rengöra det själv

Ingen regel säger måste du köpa en kamin med en självrengörande funktion. I själva verket om du använder spisen bara ibland eller spill aldrig någon mat, skulle du förmodligen inte gynna mycket från en självrengörande enhet. Även om du upplever ett spill i nya spisen, kan du Rensa alltid upp dig själv med en av de många kommersiella ugn rengöringsmedel på marknaden. Har du inga problem att göra det hårda arbetet själv, behöver du inte en självrengörande ugn.

Större bekvämlighet

En av de främsta fördelarna med en självrengörande ugn är bekvämlighet. Med självrengörande spis, behöver du inte spendera timmar med att skura bort det bakat-på mat och de som i fläckar. Du helt enkelt starta den självrengörande cykeln och promenad. Ugnen värmer sig upp till ca 482 grader Celsius och låser dörren för att förhindra brännskador automatiskt. När den självrengörande cykeln är komplett, ugnen låser upp och stänger av sig själv.

Mindre rök

Oavsiktliga spill och mat stänker på insidan av ugnen kan orsaka rökning och bränning när du använder spisen. Du kan undvika dessa problem genom att städa upp någon spilld mat direkt eller med hjälp av självrengörande funktionen på din spis. Valet är ditt och kokar ner till hur mycket arbete du vill göra själv kontra att låta kaminen göra jobbet åt dig. Om du är säker på att du kommer att vara vaksam på torka upp något spill direkt, kanske du inte behöver en självrengörande ugn; om inte, en självrengörande enhet kan vara ett smart köp.

Prisskillnad

Även spisen priserna variera beroende på ett antal faktorer, kanske du upptäcker att en självrengörande ugn kostar mer än på motsvarande sätt utrustat spis utan en självrengörande funktion. Om så är fallet, avgöra om fördelen en självrengörande ugn är värt extra kostnaden. Om du kan hitta en självrengörande ugn för samma pris som en enhet utan funktionen, blir beslutet mycket enklare.