mynewspapers.net

Behöver jag Isoleringsmatta på konkreta källarvåningen?

Behöver jag Isoleringsmatta på konkreta källarvåningen?


Undergolv definieras i byggbranschen som någon typ av golvmaterial som går mellan substrat golvet och den färdiga golvmaterial. Undergolv kan användas med vinyl, trägolv, kakel och naturlig sten installationer samt andra. När man arbetar med konkreta källargolv, antar många människor att ingen undergolvet är nödvändiga, men verkligheten är att det beror på vilken typ av golvmaterial du installerar samt villkora av de konkreta och andra faktorerna.

Integritet i betong

Integriteten i betongplattan är en av de viktigaste aspekterna av alla golv projekt, särskilt med massivt trä, keramiska plattor eller naturlig sten installationer. Med matta är det mindre viktigt eftersom rörelsen av stålämnen påverkar inte ett elastiskt material som matta, men med trä golv och kakel installationer, sprickor och säsongsbetonade rörelse av stålämnen kan förstöra slutför installationen. I dessa fall måste du installera ett lämpligt undergolv ovanpå plattan att skydda finish material.

Klimat och fukt

Om du bor i ett område där det finns konstant fukt, till exempel fuktighet, eller din källarvåningen är utsatt för fukt retention beror på omgivande jord med högre nivåer av fukt, kommer att du behöva installera någon typ av vattentät eller fukt-resistent undergolvet att hjälpa finish material andetag och undvika röta under åren. Fukt hinder är vitala för integriteten hos alla ytmaterial som röta kommer att påverka trä, matta och andra material inom veckor till månader om din betongplatta har fukt problem.

Parketter av betongplattan

Vissa installationer, såsom trägolv, keramiska och naturlig sten installationer, kräver en helt plan yta. Om av någon anledning har din konkreta källaren platta variationer i höjden, kan ett undergolv krävas för att bygga upp golvet för att ett konsekvent, nivå installation område, så att de Slutför material kan vara korrekt installerat. Skev golv kan orsaka trägolv till varp i samma riktning och kommer att skapa lippage (plattor att sticker upp längre än andra) med kakel och naturlig sten installationer.

Typ av Finish Material

Vilken typ av yta material du väljer också påverkar oavsett om du behöver använda ett undergolv material över din konkreta källaren platta. Mattan och plåt vinyl, kan exempelvis installeras utan en undergolvet förutsatt att betongplattan är fukt gratis, medan lövträd kommer att kräva någon typ av undergolvet eftersom den inte kan installeras direkt på betong. Keramiska plattor och natursten kräver bara undergolv med betong om det finns överdrivna sprickbildning eller fukt närvarande, och då är det vanligtvis bara vattentät eller mot-spricka membran undergolv.