mynewspapers.net

Behöver jag ett pass för att resa från Storbritannien till Irland?

Behöver jag ett pass för att resa från Storbritannien till Irland?


Att vara medlem i Europeiska unionen (EU), kan Förenade kungarikets medborgare gränsa korsar lättare inom EU. Domar har orsakat stor förvirring för medborgarna i Storbritannien (UK) om vilken typ av dokumentation som behövs när du reser till Irland specifikt.

Schengenavtalet

Elimineras passport gränskontroller var anges av Schengen-avtalet i EU, men Storbritannien och Irland är inte anslutna deltagare.

Gemensamma resezon

Skapad av Amsterdamfördraget, båda nationerna är medlemmar i den "gemensamma resezon," en politik liknande till Schengen-avtalet, där det finns inga passkontroller för ankommande resenärer mellan Förenade kungariket och Irland.

Officiella domar

Reser ut ur Storbritannien, måste brittiska medborgare bära en form av officiell fotolegitimation komma in Irland.

Dokument accepteras

Former av foto-ID som är godtagbara omfattar ett pass, körkort med foto, nationella ID-kort och/eller statligt utfärdat foto ID-kort, sjukförsäkring med foto anbringas eller Social trygghet kort med foto fästs det.

Barn till medborgare i Förenade kungariket

För de under 16 års ålder är ett foto-ID inte nödvändigt så länge barnet reser med en förälder eller förmyndare.

Undantag från den officiella styrande

Behöver jag ett pass för att resa från Storbritannien till Irland?


Officiellt, medborgare i Förenade kungariket inte behöver ett pass för att resa in i Irland, med undantag för eventuella krav som ställs av de enskilda färjetrafik och lufttrafikföretag resenären har säkrat passage på.