mynewspapers.net

Behöver du verkligen livförsäkring?

Behöver du verkligen livförsäkring?


Livförsäkring kan försäkra försäkringstagarna att deras familj inte kommer att hamna i ekonomiska svårigheter om de skulle dö. Föremål för livförsäkring kan dock också vara komplicerat och förvirrande. Medan det kan ge säkerhet för vissa människor, kanske andra inte behöver det alls. Förstå vad försäkringen täcker och bedöma konsekvenserna av din död på andra kan hjälpa dig att avgöra om du verkligen behöver det.

Fördelarna med livförsäkring

Det finns ett antal fördelar med att hålla en livförsäkring, med den största fördelen är att familjemedlemmar kommer att tillhandahållas för efter en människas död. Engångsbeloppet betalas av politiken som kan ta hand om skulder och begravningskostnaden som kunde orsaka ytterligare lidande i en svår tid. Politik kan också skräddarsys efter varje persons individuella behov. För personer med inga allvarliga hälsoproblem är livförsäkring ett relativt billigt och lätt sätt att gradvis förbereda sig för de värsta eventualiteten.

Vem kan få från att hålla livförsäkring?

Folk med lite pengar i sparande att lämna får hålla livförsäkring, med kostnaden för månatliga Premier ofta är billigare att ha att hitta pengar att spara en klumpsumma pengar under en kort tid. Dem som ger den huvudsakliga källan av inkomst för en ung familj kan ha trygghet som deras familj tas omhand om de dör oväntat. Livförsäkringar är också ett bra val för människor med ett antal skulder som garanterar att deras familjer inte kommer att lämnas med stora summor pengar, inklusive inteckningar, om någon skulle dö.

När livförsäkring inte behövs?

De som inte kanske behöver liv försäkringen omfatta människor som har någon partner eller barn och äldre människor som har gått i pension och har betalat för sitt hem i sin helhet. Människor utan omedelbara behov av en livförsäkring kan finna att andra investeringar är ett lämpligare alternativ för dem. Om en person har några utestående skulder, inga omedelbara familj och nog sparat pengar för att betala för begravningskostnader, kan betala för livförsäkring Premier vara till lite nytta för dem. I vissa fall kan en arbetsgivare ge sin personal tillräckligt försäkringsbelopp för alla andra principer onödiga.

Alternativ till livförsäkring

Sparkonton med friska saldon kan ha tillräckliga medel för att tillhandahålla säkerhet för alla familjer kvar på händelsen för en persons död. Personer med inga anhöriga kan också hitta andra former av försäkring för att vara det bästa valet för dem. Inkomstskydd försäkring kan ge sinnesro att kostnader såsom inteckning betalningar möts fortfarande om en person förlorar sina jobb. Kritisk sjukdom är ett annat alternativ för vissa, som tillhandahåller ekonomisk säkerhet om någon inte kan fortsätta att arbeta på grund av att utveckla en kritisk sjukdom.