mynewspapers.net

Behandlingar för felin leukemi och anemi

Behandlingar för felin leukemi och anemi


Felin leukemi är ett retrovirus som är transmitterat igenom saliv eller nasala secretions bland katter. Sjukan presenterar en mängd symptom, varav först är ofta aptitlöshet och anemi. Den första vaccinet blev tillgänglig i 1985. Anemi, en brist på röda blodkroppar, är en allvarlig vägspärr med behandling, och måste ta itu med innan du hanterar leukemi.

Lymfocyter T-Cell immunmodulator

Lymfocyter T-Cell immunmodulator är en behandling för felin leukemi och även lindrar några symtom, inklusive anemi. Behandlingen reglerar lymfocyter produktion och ökar antalet friska lymfocyter. Behandlingen är injiceras under huden och ges en gång i veckan i fyra veckor. De följande doserna ges vanligtvis varje månad, och variera på kattens svar på den första omgången. I studier, svarstiden var så lite som några veckor, men varierar beroende på kattens hälsa och immunförsvar.

Interferon

Interferon är ett läkemedel med anti tumör effekter. Läkemedlet ges muntligen för sju dagar varannan vecka och är vanligtvis administreras för resten av kattens liv. Läkemedlet är mest effektiva när djuret är äldre än nio veckor, och behandling måste börja medan katten är fortfarande i nonlethal etapper. Drogen kan köpas från en veterinär och doser varierar beroende på kroppsvikt.

Anemi behandling

Anemi är en brist på röda blodkroppar, vilket gör att kroppen får en minskad mängd syre. Det är en vanlig biverkning av felin leukemi, och effekterna av långvarig anemi är hjärtat och hjärnskador samt skador på andra vitala organ. Om de lämnas obehandlade och allvarlig nog, kan tillståndet leda till döden. Sjukdomen kan göra behandling av leukemi mindre effektiva, och bör behandlas med eller före några andra mediciner som tillförs. Flera alternativ finns tillgängliga, inklusive blodtransfusioner för akut sjuka djur eller användning av antibiotika och glukokortikoid steroider som prednisolon.