mynewspapers.net

Behandlingar för bältros hos barn

Behandlingar för bältros hos barn


Vattkoppor anses vanligtvis vara en barnsjukdom, medan bältros är oftast förknippas med vuxna. Men när en mother-to-be får vattkoppor inom en viss tid under sin graviditet, hennes barn kan smittas av sjukdomen och kan framkalla bältros under barndomen. Ett barns symtom kan skilja sig från en vuxens symtom, men barn behöver behandling för att hålla dem bekväma under smärtsamma bältros.

Definition

Bältros är en infektion som utlöstes av samma virus (varicella zoster) som orsakar vattkoppor. Det tenderar att påverka ena sidan av kroppen, till skillnad från vattkoppor blåsor, som vanligtvis är utspridda över den drabbade personens hela kroppen.

Orsaken

Bältros kan uppstå någon gång efter att en person har haft vattkoppor. När blåsorna har läkt och vattkoppor har gjort sitt, förblir viruset vilande i nervceller nära ryggmärgen. Det kan vara inaktiv för år eller tom decennier. Vid något tillfälle, kan det bli aktiv igen och orsaka en ny infektion. Det arbetar sig ned nervtrådar på huden, men i stället för vattkoppor, det orsakar den karakteristiska smärtsamma utslagen av bältros.

Tidsram

Även om bältros är vanligast i de som är över 60, kan det hända i alla åldrar. Ca 2,5 fall 1000 råkar personer mellan 20 och 50. Om ett barn föds till en kvinna som kom ner med vattkoppor till 21 dagar innan förlossningen, kan han framkalla bältros tidigt i livet. Ofta är dessa barn föds med ett fall av vattkoppor eller komma ner med det i några dagar. En tredjedel av dem kommer också att utveckla bältros efter ålder 5.

Symtom

När ett barn redo att ha ett utbrott av bältros, hans symtom brukar skilja sig åt från de av vuxna. Medan vuxna kan känna influensaliknande symtom, är ungdomar ofta symptomfri tills de bryter i ett utslag. Det kommer att finnas grödor av blåsor som visas på en röd bas, och nya blåsor fortsätter att visas i en vecka till tio dagar. De kommer så småningom bilda en skorpa och faller av sina egna. Vanligtvis brukar det vara någon märkbar ärrbildning. Barn med bältros är smittsam, men de som är utsatta kommer att utveckla vattkoppor snarare än bältros.

Behandling

Barn som kommer med bältros kan behandlas symptomatiskt. Enligt eMedTV, bör de badas varje dag för att förhindra utveckling av sekundära infektioner. Deras naglar putsas för att styra alltför stora repor. Eftersom bältros är smärtsam, svala kompresser eller tvättlappar indränkt i svalt vatten kan användas för att lindra smärtan. Distraktioner kan hjälpa få barnets hjärna av de fysiska effekterna. Låt henne titta på TV, spela TV-spel, läsa, färg eller göra någon annan engagerande aktivitet som tar koncentration. Om smärtan stör barnet, kan du administrera paracetamol för att lindra den. Du kan lindra klåda med antihistaminer.