mynewspapers.net

Behandlingar för alkohol leversjukdom

Behandlingar för alkohol leversjukdom


Enligt Centers for Disease Control, 2006 ensam, dog 13,050 amerikaner från alkohol-inducerad leversjukdom. De två vanligaste alkoholrelaterade leversjukdomar är skrumplever eller hepatit. Skrumplever ärrbildning i levern vävnad på grund av att vara överarbetad genom att bryta ner gifter i alkohol. Alkoholrelaterade lever hepatit är svullnad av levern på grund av överdriven alkoholmissbruk. I båda fallen finns det en mängd olika behandlingsalternativ för att hjälpa adress alkohol-inducerad leversjukdomar.

Vana förändring

En av de första behandling för en alkohol relaterad leversjukdom är att ändra livsstil och vana som skapat sjukdomen i första hand. Det finns många resurser för att sluta dricka alkohol. Eftersom levern har komprometterats, kanske kroppen inte frisk nog för receptbelagda insatser som Campral eller Antabus. Istället, en blandning av grupp och individuell rådgivning, detox och antingen bostäder eller poliklinisk behandling kan hjälpa till att stoppa dryckesvanor som skapat sjukdomen.

Nutrition

En specialiserad nutrition plan är också en annan behandling alternativ för dem med alkohol med leversjukdom. Detta är särskilt viktigt för dem som lider av hepatit i levern. Enligt Mayo Clinic, kan en kost hög i kalorier och tät på näringsämnen hjälpa levern celler regenerera sig själva. En minskning av ohälsosamma fetter rekommenderas också, eftersom levern måste arbeta hårdare under matsmältningen av dessa ämnen. En ökning av kalcium, vitamin B och järn hjälper levern regenerera celler och läka några av de skador som alkohol.

Anti-inflammatoriska läkemedel

I situationer där levern är inflammerad, kan som med alkohol-inducerad hepatit, antiinflammatoriska också ordineras för behandling. Kortikosteroider, såsom prednison, bidra till att minska leverinflammation genom att dämpa immunsystemet celler som kallas prostaglandiner. Prostaglandiner är ansvariga för att aktivera den inflammatoriska reaktionen i kroppen. Tumören necrosis factor-alpha är en annan komponent som orsakar inflammation i levern sett i vissa alkohol lever sjukdomar. Droger som pentoxifylline kan förskrivas för att blockera dessa komponenter och minska levern svullnad.

Antibiotika

När infektionen är en faktor i alkohol lever sjukdom, kan antibiotika också användas. Antibiotika används för bakteriella infektioner i levern och arbete genom att rikta och dödar alla skadliga bakterier finns i levern. Tyvärr, om levern är allvarligt skadad, antibiotika kan faktiskt ha aversiva effekter. Levern är ansvarig för att bryta ner biprodukter av antibiotika till säkra produkter som kan utsöndras via urin eller avföring. Om levern har komprometterats, kan antibiotika bo i blodet och bli giftigt för kroppen.

Transplantation

När levern blivit okänslig för beteendemässiga eller farmaceutiska ingripande, är enda behandling alternativ vänster avlägsnande av den skadade levern. Detta görs genom en levertransplantation. Enligt United nätverket för orgel delning utförs ungefärligt 6.500 levertransplantation varje år. En annan uppskattad 15.000 patienter väntar just nu för en levertransplantation. Tyvärr, alkoholism kan vara avgörande för huruvida en patient får en levertransplantation. De med alkohol lever sjukdomar tenderar att bli waitlisted längre jämfört med andra patienter som har bott en hälsosammare livsstil, och i vissa fall kan inte godkännas för en levertransplantation på grund av deras historia av alkoholism.