mynewspapers.net

Behandling för Hundarnas cystit

Behandling för Hundarnas cystit


Hundarnas blåskatarr innebär inflammation i urinblåsan. Bakteriella infektioner, bildandet av stenar i urinblåsan, en urin pH obalans eller urin tumörer kan orsaka Hundarnas cystit. Om din hund påverkas av cystit, kanske du märker symtom som blod i urinen, smärta medan urinera eller överdriven urinering. Hundarnas cystit kan behandlas med konventionella läkemedel eller naturläkemedel. Behandlingen används beror på orsaken till infektionen.

Antibiotika

Eftersom Hundarnas blåskatarr orsakas oftast av en bakteriell infektion, är den vanligaste behandlingen för det antibiotika. En två - till tre - veckors kurs av antibiotika ordineras. Penicillin och amoxicillin är antibiotika som vanligen används för hundar.

Diet

En dålig kost kan orsaka ett försvagat immunförsvar och en obalans i pH-nivåer i din hunds urinvägarna. Dessa villkor tillåta bakterier och urinblåsa stenar att blomstra i din hunds urinvägarna. En särskild diet kan hjälpa till att lösa upp blåsan stenar, stärka immunförsvaret och upprätthålla pH-nivåer. Dieter som är fritt från socker, konserveringsmedel och bekämpningsmedel är idealiska. Även kan kost som BARF (biologiskt lämpliga Raw Food) kost, som bygger på att betjäna din hund en blandning av okokt kött, ben och grönsaker, vara bra för behandling av cystit.

Kirurgi

Om polyper eller tumörer i urinvägarna är orsaka för Hundarnas cystit, kan då kirurgi vara ett behandlingsalternativ. Polyper som inte är cancer kan vara framgångsrikt bort; maligna tumörer kan dock vara svårare att ta bort. I cystit fall där polyper eller tumörer, kommer att en veterinär utföra mer omfattande tester för att fastställa den bästa behandlingen för din hund.

Naturliga metoder

Det finns flera naturliga örter som fungerar bra för behandling av hund cystit. Herb uva ursi är ett desinfektionsmedel och antiseptiska som effektivt dödar bakterier och främjar regelbundna urinering. Gyllene stav, en ört som huvudsakligen återfinns i Nordamerika, minskar urin inflammation och spasmer, och ökar flödet av urin för att tvätta ut bakterier från urinvägarna. Nux vomica och cantharis är andra örter som effektivt bekämpa bakterier i urinblåsan.

Återkommande

Om cystit återkommer efter behandling och blir mer kronisk, utarbeta blåsan stenar i urinvägarna. Blåsan stenar måste behandlas för blåskatarr behandlas effektivt. En veterinär kan därför rekommendera kirurgiskt avlägsnande av stenar. Om Hundarnas cystit återkommer utan närvaro av njursten, utfärdade en uppföljande utökad kurs av antibiotika.