mynewspapers.net

Behandling av steg IV lungcancer

Behandling av steg IV lungcancer


Steg IV lungcancer är den värsta typen av cancer du kan ha. Det innebär att din lungcancer är i ett långt framskridet stadium. Vid denna punkt, är behandlingsalternativ inte fokuserade på att bota cancer men för att förbättra din livskvalitet.

Vad är steg IV lungcancer?

Stadium IV lungcancer är en icke-småcellig lungcancer, vilket gör upp omkring 75 procent av lung cancer. Även om inte alla icke-småcellig lung cancer Stadium IV, om tumören inte kan avlägsnas med kirurgi, är det stadium IV. Cancer har också oftast spridit sig utanför lungorna.

Kemoterapi som behandling

Eftersom cancer kan inte avlägsnas genom operation (delvis eftersom operationen kunde hjälpa tumören metastasise), kemoterapi blir Rekommenderad behandling. Kemoterapi kan stoppa eller bromsa tillväxten av cancer. Cytostatika är processen med att använda mediciner för att attackera snabbt delande celler. Eftersom cancerceller delar oftare än de flesta andra celler, gör detta cancerceller målet för mediciner.

Fördelen med kemoterapi

Kemoterapi av Stadium IV cancer kommer generellt förlänga livet på patienten okända som förväntas för en person som tar emot endast stödjande vård. Studier har visat kemoterapi patienter är dubbelt så stor risk att vara vid liv ett år senare än en stödjande vård patienten.

Cytostatikabehandling

En cykel av kemoterapi för steg IV lungcancer kan innebära 4-6 behandlingar som kan ta upp till 4 månader. Om ibland kemoterapi kan tas som ett piller, är det vanligtvis ges intravenöst. Det finns mer än 200 kemoterapi droger som används i minst 50 kombinationer. Fas IV lungcancer som är den inledande terapin med en kombination av två läkemedel. Detta är mer aggressiv och kan orsaka mer biverkningar, men det är också mer benägna att ha en betydande inverkan på cancer. Vissa läkare har varit att lägga en tredje drog, bevacizumab, att kombinationen med lovande resultat.

Kemoterapi biverkningar

Eftersom cytostatika angriper snabbt delande celler, kan det också attackera snabbt delande friska celler som hårsäckarna, benmärg och magslemhinnan. Detta leder till sidor effekter såsom håravfall, matsmältningsbesvär, illamående, munsår och sänkt blodkroppar. Kemoterapi biverkningar varierar från person till person. Ibland kan sidor effekterna växa mindre märkbar över tiden och ibland, de kan bli värre. Medan cancerceller inte kan överleva kemoterapi, kan vanligtvis friska celler.

Återkommande Cancer

Tyvärr, de flesta Stadium IV lung cancer kommer tillbaka. Kemoterapi inte kommer att bota cancer, det bara kommer att förlänga patientens liv. När cancern går tillbaka, kan läkaren prova en annan kemoterapi regim.

Andra behandlingsalternativ

Om cancern är avancerad men har bara skapat en enstaka lesion, får läkaren försöka kirurgi. Strålbehandling kan rekommenderas om symtom är svår. Om scenen IV lungcancer har spridit sig, kan strålbehandling hjälpa.