mynewspapers.net

Behandling av hjärtsvikt hos hundar

Behandling av hjärtsvikt hos hundar


Olika problem orsaka hjärtsvikt (CHF), som är den vanligaste typen av hjärtfel för hundar, enligt VetInfo. Vänster obehandlade, fortsätter CHF att skada hjärtat tills det slutar fungera. Behandlingen botar inte CHF, men det kan hjälpa dig att förlänga längden och kvaliteten på ditt hundliv. Din veterinär kan utvärdera för CHF med röntgen, ultraljud och andra diagnostiska åtgärder och hjälper dig att planera ett behandlingsprogram.

CHF

CHF uppstår om hjärtat inte kan pumpa tillräckligt med blod ut. Som ett resultat, hjärtat samlar in mer blod, vilket ökar trycket och tvingar vätska från blodkärlen i omgivande vävnad. Denna vätska orsakar "trängsel" del av hjärtsvikt. Enligt VetInfo gör det att vätska samlas i hundens lungor. Skador på höger sida av hjärtat gör att vätska samlas i buken eller bröstet, VeterinaryPartner författare och hjärt specialist Robert Prosek, D.V.M.

Orsakar

Någon hund kunde eventuellt ha CHF; men är de flesta äldre och överviktiga. De vanligaste orsakerna till villkoret är från heartworms och ärftliga sjukdomar. Hjärtat utvidgningen eller en förtjockning av hjärtat väggarna kan orsaka hjärtsvikt. Förtjockning form, hypertrofisk kardiomyopati, är sällsynt. Mitral valve disease (MVD) tillåter blodet att flöda bakåt in i hjärtat. Det extra blodet gör hjärtat arbeta hårdare, försvaga och sluta pumpa tillräckligt med blod, vilket resulterar i CHF, enligt Colorado State University undervisning djursjukhuset. Det är vanligare i leksak och små raser. En annan vanlig orsak är dilaterad kardiomyopati (DCM), en sjukdom som resulterar i hjärtat muskelsammandragningar försvagning, enligt Prosek. Det är vanligare i vissa raser, inklusive boxare, Grand Danois och Doberman Pinscher. Orsaker till DCM är genetiska, gifter och skador från sjukdomar såsom parvovirus.

Symtom

CHF symtomen är hosta, trötthet, svimning, krystad eller snabb andning, en svullen buk och en blåaktig nyans på tungan och tandköttet – särskilt efter någon ansträngning, enligt VetInfo. Fortskred symtom är problem promenader eller att stiga upp, överdriven flämtande, problem som andning, hjärtslag och beslag. Du kanske inte märker symtom förrän CHF är avancerad.

Underliggande

Såvida inte den underliggande orsaken till CHF behandlas, att skador på hjärtat fortsätta. Enligt Colorado State University undervisning djursjukhuset, det finns ingen behandling för hundar med MVD, och det leder så småningom till döden. DCM som orsakas av näringsbrist, såsom brist på aminosyran taurin, kan stoppa problemet. Enligt Prosek, även om de flesta DCM orsaker inte botas, hjälpa läkemedel för DCM och dränering buken och bröstet vätskor till att förlänga livet för din hund. Forskarna studerar andra metoder för behandling, såsom stamceller och kirurgi. Om problemet orsakas av heartworms, inkluderar behandling medicinering eller operation för att ta bort maskar i hjärtat.

Behandling

CHF behandling förbättrar symtomen, men botar inte villkoret. Viktminskning och att undvika ansträngande aktiviteter att minska hjärtat arbetsbelastningen. Kost och vissa kosttillskott som B-komplex med niacin, L-karnitin, taurin, vitaminer och mineraler kan hjälpa din hund, enligt VetInfo. Enligt O. L. Nelson, D.V.M., av Washington State University, inkluderar vanliga mediciner för hjärtsvikt droger som vidgas blodkärlen, ta bort överflödig vätska (diuretika), stärka hjärtat muskelsammandragningar, styra hjärtrytmen, långsam hjärtfrekvens och minska trafikstockningarna.