mynewspapers.net

Begynna språket utvecklingsverksamhet

Begynna språket utvecklingsverksamhet


Tal är inte det enda sättet som spädbarn kommunicerar. Ett spädbarn språket består av olika sinnen och ljud. De första tre åren är det mest kritiska för närande ditt barn rätt tal och kommunikativa färdigheter. Lär dig mer om de olika stegen och hitta lämpliga aktiviteter för kul lek och utvecklingsmässiga framsteg med ditt barn. Det finns flera saker du kan göra varje dag för att hjälpa till att utveckla sitt språk och kommunikativa färdigheter.

Prata med ditt barn

Spädbarn kommunicera med världen genom rop som börjar det ögonblick de föds. Inom en vecka eller två börjar ditt barn utveckla olika rop efter hans eller hennes behov. Barnet kommer snart att förstå skillnaden mellan hans eller hennes föräldrars röster och toner. Ha kul att tala i olika toner att stimulera barnet. Barn älskar att höra föräldrarnas röster. Prata dem genom alla dina dagliga aktiviteter, som laga mat och göra tvättservice. Använda beskrivande Substantiv, eftersom de är lättare för ett barn att förstå. Berätta för honom eller henne om olika kroppsdelar och namn. Visa barnet hans eller hennes ansikte på en spegel och peka på ansiktsdrag, namnge dem. Upprepa vanliga ord används i ditt dagliga liv. Spela peek-a-boo och lära ut konceptet med "var" och "vad." Till exempel får en filt och dölja ditt ansikte och fråga "Var är baby?" Dra ner filten och säga "du är!"

Läsa böcker

Få barn-lämpliga böcker att läsa som är färgstarka och har texturer, men bli inte blyg att läsa ditt spädbarn din favorit barndom bok också. Behandlingen för att ditt barn kommer att införa nya former och orden. Får ditt barn en bok med baby ansikten uttrycka olika känslor. Detta hjälper barnet förstå hans eller hennes känslor. Fortsätta att introducera ditt barn till åldersanpassade böcker när ditt barn växer. Alltid associera ord med bilder och peka på allt du läser. Denna praxis, som kallas "märkning" är mycket viktigt för tidig språkinlärning, enligt Scholastics.

Använda spädbarn teckenspråk

Skriv ut eller Köp en bok med spädbarn teckenspråk och börja prata med händer och kropp. Enligt föräldrar Magazines hemsida, undervisning baby några tecken till ditt spädbarnsdödlighet hjälper dig både kommunicera med varandra långt innan barnet är kunna prata, och det hjälper också utveckla ditt barns språkkunskaper. Det kan lindra frustration för barn eftersom de kan kommunicera mer effektivt med dig. Och de kommer att associera ord med objekt.

Spela musik och sjunga sånger

Sjunga olika sorters låtar till ditt barn utifrån barnets humör. Om det är dags för ditt barn för att sova, sjunga mjuk vaggvisor för att lugna honom eller henne. Om det är en aktiv tid i dag, sjunga honom eller henne en mer stimulerande och aktiva som innefattar fysiska rörelsen för att hjälpa lära rytm och kroppsrörelser. Musik är kul för ditt barn att lära sig ord, ljud och rytm.