mynewspapers.net

Befogenheter av titanerna i grekisk mytologi

Befogenheter av titanerna i grekisk mytologi


12 titanerna i grekisk mytologi var dom gudar och gudinnor av jorden som förstördes av olympier under kriga av titanerna, även känd som Titanomachy. Alla 12 titanerna var barn Gaias och Uranos. Gaea var gudinnan av jorden, och Uranus var Guds himmel och Gaias son. De gifte sig, och Gaia födde 12 titanerna. Sex manliga titanerna var inblandade i kriga av titanerna och kastrering av sin far. Var och en av titanerna kontrollera en aspekt av kosmos, och alla av dem var mäktiga gudar.

Oceanus

Oceanus, var som sitt namn antyder, havet. Grekerna trodde att det fanns en oändlig flod som spännde över hela jorden. Till dem var det floden Oceanus. Han var av allt sötvatten i världen. Inte bara gjorde han har förmågan att kontrollera vattnet, men han också kontrolleras inställningen och resning av solen och månen. Trots att sådana befogenheter, fick Oceanus inte deltar i kriget av titanerna.

Hyperion

Hyperion är guden av ljus. Han hade kraften i solen och ansågs pelaren i öst. Från himlen, kunde Hyperion se alla jordens. Hans namn betyder "vatten från ovan." Hyperion hjälpte sina bröder kastrera sin far Uranus. Han stod i den wast, med tre bröder står i andra riktningar. De höll sin far på plats, och deras bror Cronus kastrerade honom med en skära av deras mor.

Keos

Keos var Guds kunskap och hade kraften i intelligens. Han var Polen för Norden i kastrering av sin far. Keos hade lite att göra med kriga av titanerna. Hans största framgång var att vara farfar till Artemis, gudinnan av jakten, och Apollo, Gud av ljus och musik.

Kronos

Kronos var de mest kraftfulla och all-slukar Titan Gud. Han var beskyddare Gud skörden och bar en stor skära. Skäran gjordes av sin mor, och Kronos var den enda sonen villiga att använda skäran för att kastrera sin far. Han blev Titan härskare och brukade skäran utlösa förstörelse på kosmos. Han kallades all-förtärande eftersom han åt sina barn så att de inte skulle kunna förgöra honom. Ett barn överlevde eftersom Cronus blev lurad till att äta en sten i stället för sitt barn. Barnet, Zeus, skulle senare leda kriga av titanerna.

Krios

Krios var guden av konstellationerna och hade makt över stjärnor och natthimlen. Han höll Sydpolen i kastrering av Uranus. Han kämpade i kriga av titanerna, men det finns ingenting om någon viktig del som han kan ha spelat under kriget. Efter att ha förlorat kriget, var Krios förvisad till Tartaros tillsammans med sina bröder.

Japetus

Som Gud dödlighet höll framåtriktade kraften i livsform om dödliga. Hans söner, Prometheus och Epimetheus, skapade människan och djur medan Iapetus kontrolleras deras livslängd. Iapetus hjälpt kastrering av sin far genom att vara pelaren i väst. Hans son, Atlas, skulle senare ta den positionen.

Titanesses

De sex döttrarna Gaia och Uranos var inte som deltar i Titanomachy eller kastrering av deras fader, men de hade alla krafter. Mnemosyne var gudinnan av minne och mor till muserna. Tethys var gudinnan av havet och fru (och syster) till Oceanus. Theia var himmelska ljus gudinna och gav guld, silver och ädelstenar deras värde. Fertilitet och moderskap gudinna var Rhea. Hon skyddade sin son, Zeus, från att bli uppätna av sin far. Som innehavare av Oracles var Themis gudomlig lag och röst gudinna. Phoebe var gudinna månen och kontrollerad orakel i Delfi.