mynewspapers.net

Bästa tillgängliga lekredskap för barn med funktionshinder

Bästa tillgängliga lekredskap för barn med funktionshinder


Föräldrar, lärare och sjukvårdspersonal förstår vikten av att integrera funktionshindrade barn till mainstream upplevelser tillsammans med typiska barn. Lekplats verksamhet erbjuder en plats för alla barn, men barn med fysiska utmaningar upplever ofta svårigheter att få tillgång till lekredskap. När företag att bygga en lekplats, kan planerare ta hänsyn till behoven hos barn med begränsningar och inkluderar tillgänglig lekplatsutrustning för dessa barn.

Gungor

På lekplatsen, bör planerare innehålla liggande gungor ryggstöd och bemästrande remmar som en del av utrustningen. Många barn med funktionshinder inte kan har låg muskeltonus eller stödja deras hals eller räta ut ryggen. En gungställning med ryggstöd och begränsningar ger korrekt säkerhetsåtgärder och fysiskt stöd samtidigt som barnet med funktionshinder att njuta av nöjen svänga.

Sand spela

Lekplatsen bör innehålla sand tabeller så att barn i rullstol att njuta av sand lek tillsammans med sina kamrater. Sand spela ger barn möjlighet att engagera sig i icke-verbal bildspråk genom ostrukturerade aktiviteter som främjar utveckling av finmotorik samt kreativa processer. Många barn med funktionshinder inte kan sitta utan hjälp i marknivå sandlåda, men en sand tabell ger dessa barn möjlighet att spela tillsammans med sina kamrater.

Bilder

Tillgängliga lekplatsen bör ha breda bilder med rundade sidor så att typiska barn och barn med funktionshinder kan njuta bilden tillsammans. Bilder som plats för funktionshindrade barn kan omfatta en ramp som gör att en hjälpare att föra barnet till toppen av bilden som en plattform för att ge helper rummet manöverutrymme barnet in i bilden. Ett barn med funktionshinder kan känna sig säkrare genom att hålla rundade sidor som hon glider ner. Om bilden har en platt, bred slut, kan barnet sakta ner och vila på botten av bilden, vilket ger helper tid att komma och hjälpa henne bort från bilden.

Utrustning för synskadade barn

Skapa tillgängliga lekplatser för synskadade barn genom inklusive utrustning med olika texturer att barnet att känna sig vid beröring. Måla de utrustning och tillgång vägar med ljusa kontrasterande färger som gult och svart att hjälpa barn som kommer att se dessa tecken. Ge sidan stöd på den utrustning som ger barn med synfel en känsla av trygghet som de navigera i lekplats alternativ.