mynewspapers.net

Bästa strängar för en 12-strängad akustisk gitarr

Bästa strängar för en 12-strängad akustisk gitarr


Att hitta de bästa strängarna för en 12-strängad akustisk gitarr beror på ett antal variabler, till exempel spela stil, typ av gitarr och din egen personliga smak. Alla stora gitarr strängen tillverkare producera högkvalitativa strängar för 12-strängad akustisk gitarr. Ernie Ball, Martin, GHS, D'Addario, och D'Angelico har alla strängar att möta den 12-strängad behov. Elixir har snabbt blivit en större konkurrent bland gitarr strängen tillverkare och de producerar högkvalitativa strängar för akustisk 12-strängad gitarr också.

Sträng mätare

Den första sak att tänka på är vad spårvidd strängar att sätta på gitarr. Akustisk gitarr strängar finns i ljus mätaren, medellång mätare, tunga gauge eller en kombination av stora och medelstora strängar. En tumregel är att tjockare strängar producera mer volym och tonen. Dock lägga tyngre-gauge stränger också mer stress och spänningar på gitarr halsen, bron gitarr och gitarr kroppen. Detta är särskilt fallet för en 12-strängad gitarr. Beakta skick, ålder och värde på gitarren när du väljer en sträng mätare. Också beakta musikstil också.

Ljusa ljud

Akustisk gitarr strängar är gjorda av en stålkärna såret med brons eller fosforbrons. Brons och fosforbrons föredras av många akustiska gitarrister eftersom de producerar en ljus och tydlig ton. Fosforbrons, tillverkad av en syntes av koppar och tenn, har en slighter mer fyllig ton än brons strängar. Det finns ett utbud av brons och fosforbrons strängar. Strängar av Ernie Ball, Martin och GHS akustiska strängar är bland de mest populära strängarna med 12-strängad akustisk gitarr spelare.

Lågmälda toner

Om en fylligare ton är mer lämplig till din 12-strängad gitarr stil, är brons eller fosforbrons inte ett bra val. Ett bättre val är silke eller stål strängar. Silke eller stål-såret strängar producera en fylligare ton som liknar nylon snöre tonen på en klassisk gitarr. D'Angelico 500 Silk och stål såret strängar är bra val om du vill ha en fylligare ton för din 12-strängad gitarr.

Elixir strängar

Ett problem med akustisk strängar är att de förlorar deras ljusstyrka relativt snabbt och de har ändras ofta. Anledningen till detta är att smuts, sot, svett och andra föroreningar bygga upp på strängen och penetrera sträng lindningarna. Elixir har skapat en lösning på problemet genom att täcka stränger med en speciell beläggning, den ursprungliga poly-web beläggningen och en nyare nano-web beläggning. Beläggningar skydda strängar mot rost samt kontaminering, se till att tonen och livslängd av strängen. Poly-web-belagda strängar känns smidigare än normala stränger och producera en smidigare fyllig ton. Nano-web strängar känns mer som normal strängar och producera en ljusare ton liknar fosforbrons strängar. En uppsättning Elixir strängar för en 12-strängad gitarr är i genomsnitt cirka £20 (från och med April 2014), men de senaste tre till fem gånger så länge som andra strängar.