mynewspapers.net

Bästa snabb växande häckar för sol och skugga

Bästa snabb växande häckar för sol och skugga


Häckar är en av de mest populära sätten att skapa avskildhet eller dölja fula vyer i ett landskap. Vintergröna häckar är populära val som de kan beskäras till en önskad höjd eller form, eller vänster för att växa naturligt, och många är snabbväxande och tål sol eller skugga. När man väljer växter att använda som häckar bör av tillväxt, sol och jord krav och mängden utrymme tillgänglig i ditt landskap för att vara säker kommer att din nya säkringar frodas.

Leyland cypress

Leyland cypress eller x Cupressocyparis leylandiien, är en snabbt växande barrträd som kan växa upp till 90 cm (3 fot) eller mer per år. För snabb tillväxt vana gör det en rekommenderad träd för vindskydd och häckar. Leyland cypress är också en lätt-till-vård-för träd. Den trivs i en rad olika jordar så länge som marken har bra dränering. Trädet är graciösa och lövverket är öppen och växer i symmetri när de har gott om utrymme. Plantera träd 1.2 till 3 m (4-10 fot) isär beroende på önskad täthet av häcken. Leyland cypress växer till en högsta höjd på 9-12 m (30 till 40 fot) och växer optimalt i full sol eller halvskugga.

Amerikanska buxbom

Amerikanska buxbom, eller Buxux sempervirens, är även känd som gemensamma buxbom. Det är en bred fördelande buske som används i stor utsträckning i landskap som en säkring. Bladen är mörkgröna på ovansidan och undersidan gulgrön. Alla sorter av buxbom är väl toleranta mot kallt väder och vissa sorter är snabbväxande. Grön sammet, gröna berg och gröna skönhet sorterna växa 10-15 cm (4 till 6 inches) per år. i Rotundifolia buxbom växer 22,5 till 30 cm (9 till 12 tum) per år. Plantera buxbom i väldränerad jord; de föredrar sol till halvskugga. Dessa växter föredrar en något surt att något basiskt jord. Buxbom är grunt rotade växter och göra dåligt när planteras i varm och torr jord. Det rekommenderas att lägga minst 5 till 7,5 cm (2 till 3 inches) av organisk kompost i jorden för optimal tillväxt.

Privets

Privets (ligustrum) är populära växter för att skapa höga häckar och skärmar. Dessa växter hör till familjen av vintergröna buskar som är född i Nordafrika, Europa och Asien. Privets är snabbväxande och växer nästan överallt inklusive havet. Den ovala 2,5-5 cm (1 till 2 tum) långa bladen är mörkgröna och har en tät tillväxt. De mer populära sorterna är japanska eller waxyleaf liguster och California privet. Plantera i sol eller halvskugga och i väldränerad jord. Beskär regelbundet för att hålla häcken i form speciellt under växtsäsongen.