mynewspapers.net

Bästa pilen vilar för sammansatta inomhus skytte

Bästa pilen vilar för sammansatta inomhus skytte


Sammansatta bågar har ett oändligt utbud av alternativ. Vissa av dessa alternativ är avsedda att öka prestanda för bågen i en viss disciplin, såsom inomhus skytte. Alla sammansatta bågar är utformade för att ha sin pil vila antingen justeras eller ersättas, beroende på faktorer såsom planerade båge används och pil diameter.

Falla bort resten

En faller bort resten är utformad för att tappa bort vid frisläppandet av pilen. Som pilen börjar dess framåt reser, snäpper stödarmen ett infällt läge. Resten är sedan återställa för nästa skott. Faller bort resten eliminerar eventuella fletching clearance frågor och gör tuning för olika pilar en enkel uppgift.

Matta resten

En matta resten använder en bit material, vanligtvis läder, ett upphöjt område för pilen att resa på. Dessa vilar limmas på plats på bow hyllan. Matta vilar används av bågskyttar som, även om de skjuter sammansatta bågar, föredrar de traditionella vilar. En fördel med matta resten är att det är okrossbar och behöver ingen tuning.

Prong resten

En prong resten använder två armar som stöd på pilen under hela sin rörelse. Dessa vilar kräver mycket uppmärksamhet åt fjädrad clearance, särskilt med liten diameter pilar. Några bågskyttar hitta att de måste använda en rak fletching mönster med dessa vilar. Prong vilar tenderar också att vara högljudd.

Vaggor

En vagga är en typ av resten använder en cirkel av borst att fullt ut stödja pilen. Dessa vilar också kallas kex vilar. Pilen axeln hålls lätt i kretsen av borst och den fjädrad passerar lätt vid release. Vaggan vilar eliminera problemet med fjädrad clearance. Även om dessa vilar sett ofta på jakt pilbågar, ett större antal inomhus mål skyttar börjar använda dem.