mynewspapers.net

Bästa objektivet användning för låg nyckel porträtt

Bästa objektivet användning för låg nyckel porträtt


Hög nyckel och låg nyckel porträtt finns två belysning tekniker som ofta används i porträttfotografering. Fotografering i svagt nyckel beskrivs bäst som porträtt med en liten mängd ljus i ämnet, och resten av bilden i mörker. Det kan användas med både färg och svartvit fotografi, och kan användas till att accentuera en funktion i ditt ämne.

Objektivets brännvidd

Medellång och kort räckvidd teleobjektiv är några av de bästa objektiv för låg nyckel porträttfotografering. En lins med en brännvidd mellan 85mm till 135mm kommer att återge en bild som representerar exakt föremål.

Bländare urval för slutartid

Snabb kamera linser, de som har stora öppningar att släppa in mer ljus i, är bra för låg nyckel porträttfotografering som de tillåter en fotograf för att använda en snabbare slutartid. Medan du bör använda en resa-pod för porträttfotografering, om slutartiden är för långsam, visas bilden ur fokus från skakningsoskärpa.

Bländare urval för Bokeh

Välj en lins som har en stor bländare för de flesta bokeh. Bokeh är mjuk, out-of-fokus bakgrunden som är resultatet av en mycket kort skärpedjup som härrör från en större bländare öppnande. Denna teknik drar betraktarens öga till ämnet som kommer att vara i fokus i bilden.

Bildstabilisering

Bildstabilisering är en bra funktion när du använder en lång teleobjektiv och kanske inte har ett stativ eller monopod att stödja den. Bildstabilisering kan vara tillgängliga på objektiv i denna brännvidd, och även om det inte är nödvändigt kan det vara en fördel att den fotograf som gillar att flytta runt sitt ämne när du fotograferar i stället för att vara i en skjutställning.