mynewspapers.net

Bästa filnamnstillägget för Digital projektion

Bästa filnamnstillägget för Digital projektion


Digitala projektorer kan nu hantera många olika typer av filer. Filtypen utsetts av filtillägget på Windows-plattformen. Utvidgningen är serien av bokstäver efter perioden. till exempel designerar "filename.jpg" filen som en JPEG-bild. När du använder digitala filer för projektion, är med en gemensam, jämförbara arkivera utsträckande en bra idé.

.jpg

Filnamnstillägget .jpg eller .jpeg för JPEG-bilder är en av de vanligaste filnamnstillägget för bilder på Internet och digitala fotografier. Detta är troligen förlängningen skall erkännas av en digital projektor om det är att läsa från en flash-enhet eller en dator. Du kan dessutom justera kvaliteten på JPEG-filen med bildredigering program.

ppt- och PPS

PowerPoint-filformat är bland de mest erkända filtyperna för bildspel presentationer. PowerPoint-filer slutar vanligtvis på ppt-, PPS- och .pptx. .pptx kräver Microsoft Office 2007 eller högre att läsa, så det är klokt att spara presentationen som PPT om du inte är säker på projektorn och datorn som du vill använda kan läsa det nya formatet.

Kvalitet

Bildkvaliteten på den filen du kommer projektet är lika viktigt som filtillägget själv. Många projektorer för små kontor och konferensrum fortfarande använda 800 gånger 600 bildpunkter. Detta är lägre än nyare datorskärmar. HD-projektorer kan projicera upp till 1920-av-1080 pixlar för full HD och kräver att du kan spara en bild med högre kvalitet för att utnyttja i full upplösning. Vissa projektorer kan korrigera för en resolution som är för hög, medan andra kommer att förstora bilden och ofta beskära av kanter.

Höjd/breddförhållande

Förutom filtillägg och image är resolution proportionerna, eller förhållandet mellan en bilds bredd och dess höjd. De flesta digitala projektorer för konferensrum använder ett storleksförhållande på 4:3. Detta förhållande är standard för många program som PowerPoint. Bilder och filer som inte passar till detta förhållande kommer antingen vara storlek eller beskurna. Många HD-projektorer använder ett bildförhållande på 16:9, mycket bredare än förhållandet 4:3. Om filen inte är formaterad till den bredare bilden, kommer projektorn ibland sträcka den bilden som kan distrahera från presentationen.