mynewspapers.net

Basket gym bestämmelser

Basket gym bestämmelser


Enligt International Basketball Federation (FIBA), finns det 214 medborgarefederationer för basket. Några av dessa federationer sätta sina egna regler och förordningar, men de grundläggande reglerna för spelet är enhetliga över alla ligor. Standard, full storlek basketplaner och deras märkning kommer i olika dimensioner, beroende på konkurrens nivå. National Basketball Association (NBA), FIBA, National Collegiate Athletic Association (NCAA) och gymnasiet basket federationer har annan domstol och domstolen märkning dimensioner.

Domstolen längder och bredder

Den största skillnaden mellan basket domstolarna i världens styrande organ är domstolen längd. NBA och NCAA delar 94 fotlängd domstolen och 50 fots bredd, medan FIBA'S court är något mindre på 91.86 fot lång (28 meter) och 49.21 fot bred (15 meter). High school basket domstolar är vanligtvis kortare, på 84 fot lång och 50 fot brett.

Korg höjd och Diameter

Korg höjd och diameter är den enda mätning som är helt enhetlig över alla styrande organ, med kanten är 10 fot från ytan av golvet och 18 inches i diameter.

Tre pekar fodrar distanserar

Basketplaner över alla nivåer har liknande domstolen teckning, betecknar trena pekar fodrar, frikast linjen, centrum circle och nyckel. Tre pekar fodrar bågen på en NBA domstol är på topp, 23,75 fötter från centrum av korgen, men avståndet minskar till 22 fot om en spelare skjuter från sidorna av domstolen. På en NCAA domstol, de tre pekar fodrar är en enhetlig 20.75 fötter, samtidigt som en FIBA domstol tre pekar avstånd 20.5 fötter och gymnasiet domstolar har tre punkt avstånd 19.75 fötter.

Frikast linjen avstånd

Frikast linjen avståndet är en enhetlig 15 fot från centrum på korgen för alla styrande organ, förutom FIBA, där linjen är på ett avstånd av 15.09 fötter (4,6 meter). Frikast linjen fungerar också som en gräns för nyckeln.

Center cirkel diametrar

Den centrala cirkeln, området i centrum av den domstol där spelare tävling hoppa bollar, är en enhetlig 12 fot i diameter för alla styrande organ, förutom FIBA, där cirkeln är 11.81 fot i diameter (3,6 meter).

Längder och bredder i nyckeln

Nyckeln är ett typiskt skuggade, något begränsat område av domstolen, främst för att hålla spelarna från positionerar sig mycket nära korgen under längre perioder. Nyckeln avgränsas på ändarna av slutet linje under korgen, märkning av gränserna område och frikast linjen. I NBA är nyckeln 16 fot bred och 15 fot lång. Nyckeln är på NCAA och gymnasiet nivå, 12 fot bred och 15 fot lång. Nyckeln på en FIBA domstol är en parallelltrapets, snarare än en rektangel, mäta 11.81 fötter (3,6 m) vid frikast linjen och 19.69 fötterna på slutet linje (5 m).