mynewspapers.net

Basilic ven trombos behandling

Basilic ven trombos behandling


Basilic ventrombos är en viss typ av djup ventrombos. Om basilic ventrombos lämnas obehandlade, ett antal allvarliga medicinska tillstånd kan resultera, inklusive en potentiellt livshotande lungemboli. Lyckligtvis finns det flera effektiva behandlingar för basilic ventrombos.

Definition

Basilic ventrombos inträffar när en stor blodpropp bildas inom den basilic ven, en stor ven ligger i den övre armen och som är ansvarig för dränering blod från underarm och hand. När ett koagel former inom denna anda, individen kan uppstå svullnad i ansiktet och arm, nacke och skuldra smärta och feber. Basilic ventrombos måste behandlas omgående: om koagel lossnar från ven väggen och färdas genom blodet till lungorna, det kan allvarligt skada lungorna och eventuellt leda till döden.

Antikoagulation medicinering

Den vanligaste basilic ven trombos behandlingen är förvaltning av antikoagulation läkemedel såsom heparin och warfarin. Dessa droger, även känd som blodförtunnande medel, förhindra den normala koagulering av blod och kan hålla koagel inom basilic venen från ökar i storlek. De löser, men sig inte befintliga blodproppar. Heparin och warfarin ordineras ofta samtidigt med behandlingstiden vanligtvis varar tre till sex månader.

Trombolytika

Trombolytika är läkemedel som löser basilic ventrombos genom upplöser blodpropp i basilic venen. Trombolytisk användning kan få plötsliga, svåra biverkningar, inklusive okontrollerbara blödning. På grund av denna fara används alternativet behandling endast för patienter som upplever extrema villkor till följd av basilic ventrombos.

Kirurgiska behandlingar

Basilic ventrombos kan behandlas med ett antal kirurgiska ingrepp. Den vanligaste av dessa är kirurgiskt implantation av ett filter inom den överlägsna vena cava ven att förhindra blodpropp från att komma in i lungorna och orsakar en lungemboli. Implantera en överlägsen vena cava-filter är vanligtvis utförs endast om patienten är intolerant mot antikoagulantia och trombolytika eller om patientens benägenhet att bilda blodproppar inte kan kontrolleras genom användning av dessa läkemedel.

At-Home behandling

I många fall av milda basilic ventrombos, kan at-home metoder rekommenderas för behandling av tillståndet. Dessa inkluderar sängläge, att man värmer det drabbade området i armen, lyftande upp armen och bära en komprimering arm ärm som gäller tillräckligt tryck att minska svullnad och förhindra mer blod från samla i basilic venen och öka storleken på befintliga blodpropp.