mynewspapers.net

Barns sociala färdigheter aktiviteter

Barns sociala färdigheter aktiviteter


Inte alla barn anpassa sig lätt till sociala situationer, och dessutom olika sociala situationer kräver olika kompetens. "Genom varje nytt möte vi sträcka vår förståelse av oss själva och andra," enligt Oregon State University Extension Service. Genom att arbeta med ditt barn eller elev för att förbättra sociala färdigheter, undervisar du henne att nå ut och vara en del av saker större än sig själv och sin egen värld.

Spela datum

Denna enkla och populära umgänge verksamhet är kritiska för ditt barn, att hjälpa honom bli acklimatiserad till att vara med andra barn. Detta är särskilt viktigt om han är enda barnet. Spela datum uppmuntra sociala och känslomässiga utveckling i småbarn åldern 18 till 24 månader, men också är en lärandeprocess och kräver tålamod, enligt Parents.com. Under ett spela datum ditt barn lär sig om delning och kommunicera med någon som inte kanske förstår honom tydligt. Han kan även behöva ta itu med sin första konfrontation.

Spelets namn

ParentingScience.com erbjuder detta spelet tanken att lära barn vikten av att lära sig människors namn, med insikten att namnge någon gör det lättare att få deras uppmärksamhet när du vill tala med dem. I en förskola eller tidigt elementär klassrum, be eleverna att sitta i en cirkel. Ge ett barn en boll. Be henne att namnge en annan student i cirkeln och sedan rulla den bollen att student, när hon har namnet någon korrekt. Mottagaren ska säga något om sig själv när han har bollen, som kan vara vilken typ av sport han gillar eller vad hans familj sällskapsdjur är. Påminna barnen att det är OK att inte känna till namnen perfekt i början, men det är viktigt att försöka, av respekt för sina studiekamrater och att uppnå bättre kommunikation. Be barnen att uppmärksamma detaljer, intressen, gillar och ogillar av sina studiekamrater, eftersom dessa detaljer kan hjälpa dem att komma ihåg namn bättre.

Göra den staty skratt

Göra stadgan skratta är ett annat spel från ParentScience.com, en webbplats som erbjuder evidensbaserad information om föräldraskap och barns utveckling. Detta spel kan komma till hands för tillfällen när eleverna får ett fall av fnittrar och kan inte sluta. Medan det är värsta i världen, om det går på att blir länge det störande för klassen. I göra statyn skratta, barnen flytta runt i rummet och vid något tillfälle, du ber dem alla att frysa som statyer. Du vill tilldela ett barn att vara "det" och hon kommer att behöva vara klass clownen och försöka göra resten av sina klasskamrater brytningstecken och skratta. Den första studenten att skratta blir "it" för nästa omgång. Detta interaktiva spel lär också barnen att titta på ansiktsbehandling cues tillsammans med utöva självkontroll och självdisciplin, men i en säker miljö.

Interagera med alla åldrar

Denna verksamhet är viktig för barn i alla åldrar, börjar väldigt ung, så att de är bekväma i olika situationer. Anser släkt sammankomster och exkursioner med annan klass på skolan, och du kommer att inse hur viktigt det är för ditt barn att bli bekant och trygg med människor i olika åldrar. Som förälder, ta ditt barn till stor familj funktioner eller lämpliga situationer, till exempel din företaget picknick. Som lärare, försöka samordna multiclass exkursioner till museet och arbeta med andra lärare att mixa och matcha grupper i klassrummet åldrar så att de kan lära känna varandra bättre.