mynewspapers.net

Barnmorskans & HypnoBirthing

Barnmorskans & HypnoBirthing


HypnoBirthing har nyligen ökat i popularitet som sätt för mammor att slappna av och minska smärta i samband med naturlig förlossning. Tekniker för HypnoBirthing rekommenderas ofta av födelseprocess centra, läkare och barnmorskor som ett sätt att lindra smärta och stress av arbetskraft. Barnmorskor införliva ofta HypnoBirthing i deras övergripande filosofi av vård för att uppmuntra och stödja naturlig förlossning. Med stöd av barnmorskan tillåter HypnoBirthing kvinnor att vara i bästa möjliga skick i sinnet, öka fördelarna med naturlig förlossning.

Beskrivning av HypnoBirthing

HypnoBirthing är självhypnos utnyttja avkoppling, lugnande och visualiseringstekniker under förlossningen. Modern praxis fysiska avkoppling, visualisering och positiva hypnotiska förslag dagligen under hela graviditeten. Teknikerna som placeras sedan på plats vid tiden för arbetskraft. Genom dessa metoder är sinnet programmerad att känna smärta och obehag av förlossning som lugnande och behaglig, ersätta känslorna av smärta med enkla känslor av trycket.

Fördelar

Med hjälp av HypnoBirthing tekniker kan mamman att leverera sitt barn naturligt utan användning av smärtstillande och epiduralbedövning. Teknikerna som ger mamman med en lugn och avslappnad sinnesstämning, minska stressen genom att fokusera på annat håll för att lindra smärta och ångest i samband med förlossning. Intensiv smärta är Omdirigerad och ersättas med en känsla av tryck. Användning av HypnoBirthing tekniker uppmuntrar naturlig förlossning, som har visat sig minska andelen födelse trauma, födelse stress och kejsarsnitt. (se referens 2)

En barnmorska roll

Barnmorskans roll är att förbereda och säkerställa moderns övergripande fysiska, mentala, psykologiska och andliga välbefinnande. Barnmorskan undervisar självhypnos tekniker till mamma inför födseln som vägleder henne under arbets- och leverans. Idealiskt, barnmorskan kommer att utbildas i hypnoterapi för att underlätta guidade visualiseringar och ordentlig instruktion. Barnmorskan hypnotisera inte mor, men fungerar som en guide för tekniker, visualiseringar och positiva hypnotiska förslag.

Tekniker

Hypnoterapi används en kombination av avslappning och lugnande tekniker som guidade visualiseringar och positiva förslag. Instant själv avslappningstekniker, andningsövningar, massage och body toning ytterligare tekniker som används i HypnoBirthing. Många av dessa tekniker kan vara självlärd genom böcker och instruktionsmaterial, även om det är bäst att lära sig tekniker genom en kvalificerad hypnoterapi utövare.

Organisationer och kurser

HypnoBirthing Institutet erbjuder en serie av fem 2 1/2-timmars lektioner samt en komplett bok, avslappning CD och DVD, baserat på metoden Mongan i HypnoBirthing. De erbjudande ytterligare resurserna för att hitta en certifierad utövare baserat på denna metod. Hypnos Motivation Institutet erbjuder klasser, böcker och artiklar om HypnoBirthing och andra former av hypnos. Flera holistisk födelseprocess centra erbjuder HypnoBirthing klasser, böcker, CD, DVD och andra instruktionsmaterial.