mynewspapers.net

Barnkläder skolan på 1920-talet

Barnkläder skolan på 1920-talet


Klasserna av människor på 1920-talet omfattade inte bara flappers och gangsters. Mödrar stannade hem till tenderar att familjen, fäder arbetat och barnen gick till skolan varje dag för att slutföra sina utbildningar. Kläder barn lekte i var olika från deras skola kläder, som var mer konservativ och lämplig för utbildning.

Flickans klänningar och kjolar

Unga flickor bar sällan byxor till skolan på 1920-talet. Under sommaren, för att hålla dem svala, bar de enkla bomull klänningar. Vintersäsongen kallas för tjock, ull serge kjolar som var stel och rak samt ull tröjor med upphängd-liknande remmar att hålla dem tätt och varmt. Tjejer gillade färger och mönster så deras klänningar var ofta dekorerade i blommor och prickar.

Pojkar byxor

Amerikanska pojkar bar knickers när pojkar i andra länder bar shorts. När en äldre pojke kom ålder, bar han kort byxor medan yngre pojkar bar långbyxor i England och andra delar av Europa. Byxa stängdes med knappar i början av 1920-talet. Den första dragkedjan tillverkades i 1924, men det var fortfarande lite tid innan de användes på byxor.

Lager

Som med sina föräldrars kläder på 1920-talet, bar barn lager. Stickade koftor som knäppning framtill var utslitna av flickor under vintern. För extra värme bar unga flickor också liberty bodices med hängslen som var kopplade till sina strumpor. Fair Isle slipover tröjor bars av boys för extra skiktning under kalla månaderna.

Tillbehör

Strumpor och strumpor var viktiga komponenter i 1920-talet skoluniformer. Som flickor bar klänningar och kjolar och pojkar bar shorts, benen behövs täckas. Under sommarmånaderna, det var inte nödvändigt, men under vintern, strumpor och strumpor av ull var slitna. Summertime kallas för canvas skor eller sandaler och spets-up läderskor. Victorian lace-up läder stövlar bars under vintern.