mynewspapers.net

Barnens spel på 1800-talet

Barnens spel på 1800-talet


Under 1800-talet, barns fritidssysselsättningar såg lite annorlunda än de gör idag. Föräldrarna ville att allt deras barn gjorde för att vara pedagogisk eller bidra till att förbättra deras tänkande. Många spel spelas av barn på 1800-talet utformades inte bara för skojs skull, men även hade en lektion eller skicklighet inbäddad i dem. Dock dessa spel var populära med barn, och många är fortfarande spelade idag.

Spel av gracerna

Spel av gracerna fördes till Amerika av fransmännen som kallas spelet La nåd. Det var tänkt att spelas utomhus av två personer. Det var mycket populär bland tjejer eftersom det var acceptabelt övning och undervisade också elegans. Boys aldrig spelat spelet tillsammans, men skulle spela det med en tjej som deras partner. Spelet spelas med två trä kasta ringar dekorerade med band och fyra fånga trollstavar. Spelarna höll ett trollspö i varje hand. En spelare skulle placera ringen över varje staven i hennes händer och sedan kasta ringar, en i taget, att hennes motståndare som skulle försöka fånga dem på hennes trollstavar. Spelet skulle fortsätta för en viss tid. Den som fångat de flesta ringarna under denna tidsperiod skulle förklaras vara vinnaren.

Kulor

Kulorna har varit en populär barns lek i århundraden. Under tidigare år, var kulor gjorda av lera eller sten.. Men i slutet av 19th century blev kulor gjorda av glas populära. Det fanns många spel som involverade kulor, men den mest populära är fortfarande vanligt i dag. Känd som "ring taw", den spelades genom att göra en cirkel på marken (med krita, sträng eller dras in i smuts). Den största marmor, kallas en shooter, hölls ut, medan alla andra kulorna placerades inuti cirkeln. Barn kröp runt cirkeln och turades om att snärta skytten in i cirkeln. Några kulor utslagen av skytten hölls av barnet. När alla kulor var ute om gå runden, vann barnet med de flesta kulorna i hans besittning spelet.

Brädspel

Några brädspel, som drag, schack och backgammon var vanliga redan före 1800-talet. Det var dock under 1800-talet som många nya brädspel gjordes. De flesta brädspel under denna period användes att lära eller förbättra barnets sinne. Till exempel när en spelare landade på en stege torget i de populära spelet ormar och stegar, hälsades han med en bild av ett barn som gör något bra. Sedan flyttade han fram ett antal utrymmen. Rutorna orm bilder av olydnad och orsakade barnet att flytta bakåt. Andra spel itu med vetenskap, matematik eller geografi. Spel som bild lotto lärt barn ord. Det var också under denna tid som Milton Bradley blev ett känt namn med sin spelet The rutiga Game of Life.

Sällskapsspel

Många människor under 1800-talet hade ett rum i deras hem som salongen. Detta var en speciell, ofta vackert inredda, rum avsedd för underhållande gäster. När gästerna var på besök, underhöll familjen ofta dem med sällskapsspel. Dessa spel med flera personer. De mest populära spelen spelade i salonger gissa spel, ordspel och brädspel. Spel som charader och blind man's bluff var gemensamma sällskapsspel.