mynewspapers.net

Barnens spel för pensionärer

Barnens spel för pensionärer


Pensionärer kan förbli hård och väl underhållen genom att spela några underhållande spel. Många spel ge seniorer med möjlighet att ha kul medan du också stärka viktiga färdigheter som minne. Spel kan vara intellektuellt stimulerande för seniorer och hjälpa dem att bygga relationer när du spelar spel med en annan person eller i en grupp. Det har också konstaterats att spela Barnspel kan minska stress och ensamhet i äldre medborgare, därför att förbättra deras allmänna hälsa.

Minneskort spel

Barnens kortspel minne innebär erkännande och mentala memorering av ett mönster. Bilden kort är uppradade i en rad uppåt medan pensionärer tar en stund att försöka komma ihåg bild mönstret. Korten är sedan vänt nedåt och seniorer kommer att försöka påminna om den bilden som är på varje kort. Detta spel uppmuntrar återupplivandet av seniorer lång- och kortfristiga minne. Minne spel kan också bidra till att minska hjärnan-relaterade sjukdomar som Alzheimers och demens.

Brädspel

Klassiska barns brädspel som Candy Land och rännor och stegar kan ge pensionärer med timmar av njutning. Dessa färgglada boardgames kan hjälpa lägre depression och ångest hos äldre medborgare. Pensionärer interagera och umgås med varandra när man spelar brädspel i en grupp. Bordsspel för barn ofta tolkas med hjälp av bilder och medför inte behöva läsa små tryckta bokstäver att spela. Detta gör bordsspel för barn ett perfekt spel för pensionärer som kan ha dålig syn..

Musikaliska stolar

Musikaliska stolar är en barn-spel som har varit ett populärt parti favorit. Grupper av seniorer kan spela detta musikaliska spel att öka aktivitetsnivåer och förbättra förmåga att lyssna. Musikaliska stolar är ett enkelt spel att spela eftersom allt som behövs är stolar och musik. Ett antal stolar--som är en mindre än antalet spelare--är uppradade i rad. Seniorer gå runt stolarna långsamt medan musik spelas och konkurrerar om att sitta ner i lediga stolar när musiken stannar. Musikaliska stolar ger seniorer med en tillräcklig mängd hälsa aktivitet utan att överdriva och om seniorer blir trött en stol är alltid i närheten för att ta en paus.

Gissningslek

Gissningslek är en som intriger och stimulerar sinnena. Detta spel kan vara roligt för både barn och seniorer lika. Diverse objekt placeras i en sluten skokartong. Ett hål skärs på rutans locket och ögonbindel spelare ombeds att placera sina händer genom hålet att känna objektet inuti. Spelare måste gissa vad det objektet använder deras känsla av touch ensam. Pensionärer får upptäcka identiteten på objektet samtidigt också skärper sin känsla av beröring. Gissningslek är en sensorisk fröjd för pensionärer som uppmuntrar också tillväxten av deras mentala styrka, koncentration och förmåga.