mynewspapers.net

Barnens skolprojekt på korallrev

Barnens skolprojekt på korallrev


Korallrev består av tre primära zoner, inklusive tillbaka revet, som är närmast stranden, reef-crest och reef ansiktet. Dessa biom är den mest mångsidiga av alla på jorden. Olika fiskarter är vackra och levande samt några av de mest färgstarka på planeten. Plantorna ger mat och skydd för djur och är en del av den balansgång som gör upp korallreven. Eleverna kan lära sig om reven massiva antal växter och djur samt hur de hänger ihop.

Nemos värld

Lägga till en film till en lektion är ett roligt sätt att göra den minnesvärd. "Finding Nemo" av Disney Pixar är ett utmärkt val när man studerar korallrev. Efter att ha sett filmen, diskutera typerna av fisk som levt på revet. Vara säker på att påpeka att några av fisken levde djupare i havet eller kom från sällskapsdjur lagren och var inte hemma i revet. Har barnen forska varelser från korallrev och skriva rapporter på varje. Rapporter bör innehålla en bild av filmversionen av varelse, en riktig bild av det, vad den äter, där det bor, fiender har och all annan relevant information.

Papper plattan Coral Reef

Med två papperstallrikar, konstruktion papper, tråd eller garn, band och markörer kan skapa eleverna korallrev fönster utsikt. Efter inlärning om typerna av växter och djur i ett korallrev, har eleverna göra ett fönster till revet med hjälp av resurser på Enchanted Learning (se referenser). Förvandla ditt klassrum till en ubåt och Visa den "Fönstren" i hela rummet. Nära mörkarna och gå på en rundtur i korallreven med klassen.

Färgerna på revet

Korallreven är ganska färgglada, vilket gör dem "jordens mest levande landskap," enligt National Geographic. Mjuka koraller växer i röda, rosa och gula. Orange och violett fairy basslets använda deras färg att dölja från fiender och erkänna kompisar. Randig sweetlips använda deras horisontella band i svart, vitt och gult för att smälta in vattnig avstånd, kamouflera dem i det naturliga ljuset från korallreven. Efter lära om varelser på korallrev, uppmuntra elever att måla bilder som illustrerar förmågan hos de flesta djur att kamouflera sig som skydd mot rovdjur.

Beroendet av revet

Växterna och djuren i alla korallrev beror på varandra för mat, skydd, skydd och liv. Ocean reef skapar en känslig balans som kan tipsa om påverkas av människor eller oväntade miljöförhållanden. EarthWatch Institute ger (se referenser) en nyttig lektionsplan som hjälper elementära studenter visualisera de band som ansluter undervattensliv i revet. Studenterna tilldelas roller som olika växter, djur, sol och människor. När du läser en beskrivning av hur varelser ansluta, kasta studenterna en boll av garn till varandra för att skapa en webbplats som representerar deras ömsesidiga beroende.