mynewspapers.net

Barnens klädstilar av 1950-talet

Barnens klädstilar av 1950-talet


1950-talet är känd som en tid av överensstämmelse. Vuxen mode från denna period är ofta ihågkommen som att vara tråkig och grå för män och trygg och feminina för kvinnor. För barn var detta också fallet för mycket av det formella slitaget, 1950-talet var dock också början av casual modetrender som skulle påverka tonåren och som vuxen mode för år framöver.

Flickornas Casual kläder

Flickorna bar nästan alltid klänningar på 1950-talet, med undantag för mycket casual situationer, när de skulle bära Blå jeans. Casual klänningar med bygeln, som skulle vara knälång och kan bäras över en blus.

Flickor: Högtidsdräkt

Formella klänningar var sliten på söndagen och var knä längd och av ljusa färgade tyg. Flickor skulle ofta bära vita handskar med deras klänningar. Sailor-inspirerade klänningar var också populär bland flickor under 1950-talet och kan bäras till skolan som andra klänningar.

Pojkarnas Casual kläder

Jeans blev mycket populär för pojkar under 1950-talet. Levis och Lee Blå jeans var slitna med deras manschetter fällas upp en tum eller mer. Pojkarna bar T-shirts och skjortor långärmad bomull. Solida färger och ränder var gemensamma för pojkar skjortor. Sneakers, stövlar cowboy och kort motorcykel stövlar var också populära val för fritidsskor.

Pojkarnas formella kläder

Pojkarna hade formella kläder de bar för skolan eller på söndagar. En kort sport jacka, mörk byxor och mörk läderskor består den formella outfiten. Många skolor krävs att pojkar bära khakis eller byxor snarare än jeans, som sågs som alltför casual.