mynewspapers.net

Barnens interaktiva delar av ett vindkraftverk

Barnens interaktiva delar av ett vindkraftverk


När luft rör sig snabbt, blir vind. Vindens energi kan utnyttjas av en generator till power hem. Vindkraftverket på en generator ser ut som en komplicerad del av maskiner, men den har några viktiga delar som är ganska enkel att förstå. Projekt och program kan hjälpa barn lära sig om dessa maskiner och få dem tänka i mer miljövänligt sätt, eller "grönare".

Turbinen delar

En generator har att vända för att skapa makt. På ett vindkraftverk gör vind dess generator vända. Ju snabbare de generator vänder sig, desto mer energi det skapar. Generatorn är ansluten till en höghastighets axel som är ansluten till en växellåda. Ett mindre kugghjul ansluter till höghastighetståg axeln i växellådan, och ett större kugghjul ansluter till en låg hastighet axel. Detta innebär att vinden turbinblad slipper vända mycket snabbt för att generera en hel del makt.

Interaktiva plastmodeller

Det bästa sättet för en massa barn att lära sig är med sina händer, och de kan spela med en handfull interaktiva plast modell kit som tillåter dem att se en vind turbinens olika delar. Kit tillåta dem att se hur dessa delar passar ihop som de samla modellerna. Du kan bygga din egen modell från början, men färdiga kit finns att köpa från flera webbplatser.

Interaktiva program

Med program som Adobe Flash, kan webbutvecklare skapa interaktiva program som simulerar ett vindkraftverk i aktion. Utöver att demonstrera delarna av turbinen, kan olika webbprogram även faktorer som vindkraftverk inverkan och vetenskapen bakom enheterna. Centrum för alternativ teknik ansökan innehåller placeringen av ett vindkraftverk och hur platsen påverkar prestandan. Den "Sele the Power of Wind" delen av National Geographics webbplats innehåller en handfull reglagen som låter användare se hur olika variabler påverkar hur mycket energi ett vindkraftverk producerar.

Vidare lärande

Om dina barn är verkligen intresserad av vindkraftverk och deras delar efter att ha utforskat modeller, kan de gräva djupare i ämnet. Utöver beloppet som driver vindkraftverk genererar, frågor finns angående sin estetik och kostnads effektivitet. Andra kontroverser innebära vindkraftverk, alltför. Barnen kan utforska båda sidorna av wind turbine argument och fatta egna beslut.