mynewspapers.net

Barnens bibel berättelse spel

Barnens bibel berättelse spel


Gamla och nya testamentet inkluderar många berättelser som lämpar sig lätt till barnens spel. Internet erbjuder många nedladdningsbara datorspel och färga sidor inspirerade av Bibeln. Men gammaldags spel kan visa sig vara mer effektiva i att undervisa små barn om religion.

Rollspel

Barn älskar att spela låtsaslek och Bibeln erbjuder många bra tomter för dem att agera ut. Små barn kan återskapa Joshuas strid på Jeriko genom att marschera runt en fort gjort av kuddar medan blåser leksak trumpeter; avsluta spelet genom att göra väggarna rasar. En stor grupp barn kan spela en version av "London Bridge" att demonstrera hur israeliterna passerade genom det skildes vattnen i Röda havet, medan Faraos armé var instängd. Barn kan också dela upp sina uppstoppade djur i par för att demonstrera hur Noah fyllde sin ark. Berättelser om Joseph och sina bröder, David och Goliat, Simson och Delila, Daniel i lejonets kula och Jonah och val har spännande tomter att agera ut. Barn kan också spela Puh-minnen över en bro att demonstrera hur baby Moses flöt nedför floden i en korg. Eller de kan återskapa Babels historien genom att tala rotvälska. Nya testamentets berättelser som lämpar sig för rollspel inkluderar Födelsekyrkan och mirakel av bröd och fiskar. Låt barn bryta goldfish crackers och kakor av strimlad vete i smulor och samla lämningar i korgar. Se till att de arbetar över lätt tvättbara ytor.

Memorera spel

Använda frisbees och bollar för att undervisa bibelverser och listor. Har ett barn börjar en vers, eller namn en punkt på en lista (till exempel en av de tio budorden) eller namnet på en apostel. Därefter passera frisbee eller klumpa ihop sig ett annat barn som har att recitera en annan vers eller namn. Fortsätt tills alla barn har en chans att tala. Göra din egen "koncentration"-stil kort spel av Bibeln bilder eller ord, med tomt flash-kort eller bitar av vit kartong. Skapa en "skattjakt" med bibelverser eller listor som barnen måste samla in i rätt ordning. Eller göra flashcards bibliska tecken att hjälpa barn att identifiera sina berömda bilder (t.ex. en brinnande buske för Moses, en färgad päls för Joseph, en fiskares nätet för Peter). Ta de uppstoppade djur från din Noaks ark spel och se hur många hör hemma i bibliska berättelser. Barn kan bli förvånad att upptäcka de framträdande roller djur spela i Bibeln. Det finns fisk, får, åsnor, getter, ormar, sparvar, eagles, kameler och hjortar, bara för att nämna några.

Ordspel och konst projekt

Gör upp listor över bibliska ord (namn på Jakobs söner), eller gåvorna av den heliga anden. Sedan införliva dessa fraser i enkla ordspel som bödel, ord-sökningar, eller Scrabble. Rita regnbågar på uppfarten med trottoar krita efter en storm att illustrera symbolen för Yahwehs förbund med Noa. Eller kombinera ord och konst i en omgång "Bibliska Pictionary"; du ger de handskrivna aning kort, dina barn göra ritningarna.