mynewspapers.net

Barnens aktiviteter på de tio budordenDet kan ibland vara en utmaning undervisning barn Bibeln-relaterade lektioner på ett sätt som de åtnjuter. Vissa Bibelöversättningar kan göra det förvirrande för barnen att förstå språket, vilket får dem att bli frustrerad och tappar intresset. Om du behöver roliga och enkla sätt att lära barnen de tio budorden, finns det en mängd olika aktiviteter som kan hjälpa.

Konst och hantverk

Gör en tio budorden kedja halsband. Instruera barnen att skära ut 10 små ovala former från konstruktion papper. Berätta för dem att skriva en befallning på var och en och limma papper sida vid sida till en bit garn eller tjock sträng. Denna aktivitet kan även konverteras till en tio budord medaljong halsband, där barnen plocka sina favorit befallning och skriva det på en medelstora oval form och limma den mot garn eller tjock sträng.

Spel

Spela memory. Skapa flash-kort från indexkort med alla 10 budorden skrivet på dem. Skriva varje befallning två gånger, en gång på ett kort och sedan igen på en annan. Du bör ha 20 kort alldeles när du är klar skriver. Förvränga korten och sprida ut dem på en platt spelytan. Har spelare turas, försöker hitta matchande bud. Personen med mest par när spelet är slut vinner.

Språk konst

Skapa eller erhålla ett word Sök kalkylblad med en lista med tio budord-relaterade ord att hitta. Listan kan bestå av enstaka ord eller korta fraser.

Scenkonst

Utföra en sketch som skildrar en scen med en av de tio budorden. Till exempel, om du väljer budordet "hedra din far och din mor", kunde din skit Visa ett barn lyda sina överordnade regler och lyssna på vad deras föräldrar säger åt dem.