mynewspapers.net

Barnens aktiviteter och hantverk för Bibelns berättelser om JeremiaJeremia var en ung profet av Gud, full av tvivel och farhågor. På detta sätt, bör unga läsare av Bibeln avser Jeremiahs resa och de frågor han stod inför. Även boken Jeremias är något mörk, kan varning folket i Juda av hotande krig och förstörelse, kristna ledare ta visdom från det och använda boken för att lära de yngsta anhängarna av tron med en mängd olika aktiviteter och hantverk.

Gåvor från Gud

Gud kallade Jeremia för att vara en profet i unga år. I Jeremia 1:5, säger Gud, "innan jag formade dig i moderlivet jag kände dig, innan du föddes jag ställa dig samman; Jag utsett dig som en profet till nationerna." Detta är ett kraftfullt budskap till barn, att Gud visste dem innan de är födda och valde speciella gåvor att ge var och en av dem. Har barnen tycker om gåvor, egenskaper och attribut Gud kunde ha gett dem innan de föddes. De kan samarbeta för att spåra konturerna av sina kroppar på stora pappersark och sedan fylla deras konturer med definierar egenskaper. De kan till exempel dra sina fysiska egenskaper som hår och ögon färg och lägga till andra egenskaper såsom vänlighet eller tålamod till sin lista av andliga gåvor från Gud.

Aldrig för ung

När Jeremiah får sin uppmaning till tullen, han oroar sig för att han inte vet vad man ska göra eller säga på grund av sin unga ålder. Gud svarar i Jeremia 1:7: "inte säga,"Jag är bara ett barn."... Bli inte rädd för dem, för jag är med dig och kommer att rädda dig." Detta är en stark påminnelse för alla anhängare av den kristna tron att en person aldrig är för svag eller för ung för att utföra Guds uppdrag för sitt liv. Ge varje barn en släppandet av en vikt, som en klassisk ton eller en hantel, från konstruktion papper. Låt dem lista på att utklipp alla de saker som att de tror att Gud ger dem styrka att göra, såsom att dela sin tro med andra eller Visa vänlighet till människor som är oförskämd.

Potter och lera

I Jeremia kapitel 18 skickar Gud Jeremia till en krukmakarens hus att titta på som krukmakaren gör en pott av lera. Besviken med sitt arbete, potter i huvudsak krossar lera i sin ursprungliga form och remakes det in i en ny kruka. Gud säger Jeremiah att han önskar att han kunde göra detta med folket. han önskar att han kunde åter bildar dem eftersom de har avvikit från sin avsedda vision för sina liv. Låt barnen använda modelleran för att skulptera en liten kruka eller vas som de vill. Uppmuntra dem att försöka igen tills de blir rätt. Då lär dem att Gud försöker forma sina liv på samma sätt genom att lära dem hur man vara bra människor och följa den kristna tron.

Avgudadyrkan då och nu

I Jeremias tid, folket i Juda tillbad avgudar, som var som miniatyr figurer gjorda av trä och lera. I dagens ålder dyrka de flesta människor inte statyerna; dock sätta många kristna objekt högt på sin prioriteringslista. De arbetar hårt hela dagen så de har pengar att köpa nya bilar, kläder och hem, men många får inte sätta någon mängd ansträngning som det i sin tro. Be barnen att tänka om vilka objekt som är viktiga för dem, och rita en bild av en dyrbar objekt. Då påminna dem om Guds kärlek att bara så dyrbara i deras liv. Låt dem skriva följande på deras bilder: "ge tack till Herren allsmäktig, ty Herren är god; hans kärlek varar för evigt"(Jeremia 33:11). Yngre barn kan ha en enklare meddelandet, till exempel "Gud älskar mig Forever," att sätta på sina papper för att påminna dem om det viktigaste de bör alltid komma ihåg.