mynewspapers.net

Bambu vägg behandlingarAnvändning av bambu för många olika applikationer växer i popularitet. Detta är eftersom det är en stark, snabbväxande material, vilket gör det ett miljövänligt val. I själva verket är bambu den snabbast växande växten på planeten. Bambu är ett mångsidigt material som är hederliga i allt från tyg till golv. Det finns flera alternativ för att använda bambu som en vägg som täcker också.

Bambu tegel

För en fet, textural utseende är bambu "tegelstenar" segment av bambu som är delad i två halvor, att ge dem en platta sidan. Denna platta sidan limmas på väggen med byggande klister, lämnar den böjda sidan vänd utåt. Dessa bambu plattor finns i olika utföranden, allt från en naturlig look till flerfärgade, högblank sorter. Mängd olika ytbehandlingar kan översättas till många olika utseenden, gör bambu tegel praktiskt för många olika designstilar. Använda bambu med en naturlig finish monterad vertikalt att skapa illusionen av en inomhus bambu grove eller göra ser högre i tak. Högblank lappar i olika färger gör en intressant, mer samtida effekt när den monteras horisontellt.

Bambu plattor

Ett annat alternativ för väggbeklädnader av bambu är bambu plattor. Dessa trä plattor finns i en mängd olika storlekar och utföranden. Några dekorativa plattor visar crosscut delar av bambu, ett mönster av cirklar. Andra plattor har ett mer traditionellt utseende, med ett utseende som liknar trägolv. Priset på bambu plattor varierar stort beroende på typ och storlek på kakel. Några designer plattor med mer intrikata mönster är dyrare, medan enklare kakel prissätts i nivå med lövträd. Men till skillnad från lövträd som ta 30 till 50 år att mogna, är bambu redo att skörda i 3 till 5 år, vilket gör det en mer förnybar resurs.

Bambu tapeter

Fibre strukturen av bambu är perfekt för att göra papper, inklusive tapeter. Tålig natur av bambu är fördelaktigt att tapeten applikationer, vilket gör det en mer långvarig material än de flesta traditionella tapeter. Bambu-baserade tapeten är tillgänglig i många olika utföranden. Vissa har en bokstavlig ta på bambu tapeter, erbjuder fotografiska utskrifter av anläggningen. Bambu tapet kommer i texturerat sorter, till exempel en sisal-liknande konsistens, eller jämn som mer traditionella tapeter. I de flesta fall är den visuella skillnaden mellan bambu tapeter och traditionella tapeter omärklig.