mynewspapers.net

Bakteriella hudinfektioner hos hundar

Bakteriella hudinfektioner hos hundar


Bakteriella hudinfektioner är vanligt hos hundar. Allmänhet kan sekundärt till andra sjukdomar eller allergier, bakteriella infektioner vara förbryllande att diagnostisera och knepigt att behandla. Det är viktigt att din veterinär korrekt diagnostisera de inblandade att få din hund på rätt antibiotika och behandling planera bakterierna. Många bakteriella hudinfektioner är fel diagnos och felaktigt behandlas, leder till mer obehag för hunden och onödiga kostnader till ägaren.

Typer

Även om de flesta bakteriella hudinfektioner orsakas av en stam av stafylokocker bakterier, finns många olika stammar. Identifiera den exakta organismen ansvarig för hundens obehag är avgörande för framgångsrik behandling. Administrera fel antibiotika är inte bara ineffektivt, kan skapa antibiotikaresistenta bakterier och, med tiden ytterligare sänka hundens immunförsvar. De flesta fall av pyoderma orsakas av Staphylococcus intermedius, enligt Dr Candace A. Sousa, DVM. Andra bakteriella organismer som kan orsaka pyoderma, impetigo och bakteriella hudinfektioner inkluderar dermatophilosis streptotrichosis, E coli och bakterien pseudomonas.

Symtom

Symtom på bakteriell hudinfektion beror på de särskilda bakterierna och delen av hunden inblandade. Olika bakterier kan vara inblandade i det samma smittade området, och vissa infektioner kan vara omöjlig att skilja från svamp och jästsvampinfektioner. När hårsäckarna är infekterade, har hunden små finnar. De flesta hudinfektioner orsaka röd, irriterad hud. I avancerade fall, kan huden spricka, gråta och har en obehaglig lukt. Håravfall och klåda (pruritis) kan förekomma.

Diagnos: Veterinär besök

Eftersom bakteriella hudinfektioner är nästan alltid sekundär till loppor, miljömässiga eller födoämnesallergier eller flera andra sjukdomar, kommer att din veterinär ta en fullständig sjukdomshistoria på din hund, och göra alla andra diagnostiska tester hon tycker är berättigad. Om inte allergi eller underliggande sjukdom tas upp, kommer att din hund fortsätta att ha återkommande eller kronisk hudinfektioner. Flera hudsjukdomar har samma symptom så din veterinär kommer att först testa huden att utesluta kvalster eller svampinfektioner. Hon kommer klipp eller rakar pälsen från de drabbade områdena och använda antibiotika cleanser.

Behandling

Eftersom Staphylococcus intermedius är de vanligaste bakterierna, din vet maj första behandla hunden med perorala erytromycin antibiotika, i kombination med en antibakteriell schampo. För svår klåda, kan hon föreskriva antihistaminer. Om huden inte rensar upp i två till tre veckor, hon kommer att ta en hud skrapning och kultur eller växa bakterier i ett laboratorium för att bestämma de inblandade bakterierna. Flera antibiotika protokoll kan användas effektivt på infektioner som innebär mindre vanliga bakterier, eller när det finns mer än en typ smitta hunden.

Överväganden

Canine hudproblem kan vara komplexa, och om orsaken inte är behandlas de kan vara envisa och återkommande. Följ genom annan behandling din veterinär rekommenderar. Om din hund hudproblem inte löser trots behandling, be om en remiss till en veterinär hudläkare eller din närmaste veterinär universitetssjukhus.