mynewspapers.net

Bageri affärskrav

Bageri affärskrav


Ett bageri gör och säljer bakverk som bröd, bakverk, munkar, muffins, pajer och kakor. Vissa bagerier specialiserar sig på en specifik bakad bra, till exempel färskt bröd och croissanter eller kakor och pajer, medan andra erbjuder ett brett utbud av olika bakverk. Det finns vissa företags behov att överväga om du vill äga och driva ett bageri korrekt och lagligt.

Krav på tillstånd

För att driva en kommersiell bageri, krävs vissa tillstånd och licenser. Din bageriverksamhet kommer att kräva en säljarens tillstånd som ger ett skattenummer och ett företag licens för staden som ditt företag verkar i. Eftersom ditt företag innebär försäljning av mat, kommer också kräva att du erhåller ett livsmedel automater licens från staten, samt godkännande från hälsovårdsdepartementet. Hälsodepartementet kommer att göra periodiska kontroller för att se till att ditt bageri är sanitära och fri från risker.

Försäkringskrav

Du behöver ordentligt försäkra ditt bageri för att se till att du, dina anställda och dina kunder är skyddade. Din bageri bör ha standard ansvarsförsäkring samt produkt ansvarsförsäkring, vilket är viktigt bör någon någonsin blivit sjuk från livsmedel eller drycker som du tjänar. Dessutom bör din bageri har brandförsäkring på grund av risken när tunga maskiner är inblandad. Om du har anställda, är arbetstagare ersättning försäkring också nödvändigt, eftersom det kommer att skydda arbetstagare som blir skadad på jobbet. Andra försäkringar kan krävas om du kör ett franchise bageri eller hyr din plats.

Krav på utrustning

Innan din bageri kan fungera, är det viktigt att du förvärva och förbereda rätt utrustning. Detta inkluderar ugnar och blandare av olika kapacitet som kommer att kunna hantera jobb av olika typer och storlekar. Du kommer också måste Visa fall för de livsmedel som du säljer och kylskåp att lagra produkter som inte säljs. All denna utrustning måste vara i gott skick för att din bageri ska fungera korrekt.

Start-up krav

Start-up kraven är enkla men viktiga när det gäller att driva ett företag. Du måste ha kapital att köpa eller hyra byggnaden och utrustningen som behövs, samt material att sätta ditt lager tillsammans. Du måste också ha en väl genomtänkt affärsplan. En affärsplan är inte nödvändigtvis krävs, är det ganska viktigt att hjälpa dig att skapa en lyckad affärsstrategi.

Bemanningsbehov

Det finns inga personella kraven i sten, men du rimligen inte kan köra ett bageri ensam. Du kanske vill överväga att anlita någon att hantera några av uppgifterna i samband med din verksamhet, som redovisning, bakning eller reklam. Du kan också anställa någon att arbeta fram räknaren om du vill hantera all bakning i ryggen, till exempel.