mynewspapers.net

Badrum dusch omkastare problem

Badrum dusch omkastare problem


Duschen omkastare ventiler finns i alla badkar och dusch kombination, annars vattnet skulle bara komma ur den badkar pip eller duschmunstycke. Problem med i duschen omkastare kommer att leda till problem med driften av badkaret eller duschen. Hur du reparera omkastare beror på vilken typ av omkastare din kran använder.

Funktion

En duschen omkastare ändrar riktning av flödet av vatten från kranen. På de flesta duschar har fördelaren en liten bar kommer ut på toppen av bad pipen, som du drar upp på att skicka vattnet till duschhuvud och tryck på Skicka vatten ur pipen.

Gamla mode fördelare

På äldre duschblandare kommer omkastare som en tredje handtag, sitter mellan den varma och kalla dusch kontrollhandtagen. När omkastare slutar fungera ordentligt, läckande och inte skicka så mycket vatten till Duschmunstycket, måste du reparera det på samma sätt som du fixar en läckande kran. Stäng av vattnet till duschen, ta bort den omkastare handtag och sedan på ta bort och ersätta omkastare stammen.

I-PIP fördelare

Många moderna kranar placera omkastaren ventilen i badkarets pipen i form av ett litet handtag eller bar på pipen. För direkt vatten till duschen huvudet, måste du dra upp på fördelaren. Pressar på omkastare skickar flödet av vatten tillbaka ner till den badkar pipen. När omkastaren ventilen börjar läcka eller bara slutar fungera alls, måste du ta bort gamla pipen och installera en ny, sedan kostnaden för att ersätta kostar omkastare mer än en ny PIP.

Byta pipar

Den nya pipen installation måste ha omkastare i samma del av pipen. Innan du kan installera den nya pipen, måste du ta bort gamla pipen. Vissa pipar är säkrade med en enda skruv på undersidan av pipen, som du lossar med en liten insexnyckel innan du drar pipen av vattenpipa. Andra pipar helt enkelt skruva på vattenledning, så måste du aktivera dem moturs för att ta bort dem från röret. Om du inte kan aktivera pipen för hand, använda en rörtång. Vira en handduk runt pipen innan du sätter fast rörtång, om du planerar att använda pipen igen, eftersom rörtången kommer förstöra finish. Installera den nya pipen på samma sätt som du tog bort gamla pipen, bara i omvänd ordning.