mynewspapers.net

Badminton bollar typerBadminton har rykte som en barnens bakgård spel, men entusiaster skyndar mig att påpeka att det rör sig snabbare än tennis och sätter stora krav på hastighet och atletiska på sina spelare. I stället för en boll använder badminton en rundad konformade badmintonbollen, ofta smeknamnet en "birdie" eftersom det är traditionellt gjord av fjädrar. Dessa bollar varierar i fråga om material och hastighet och vilken typ som spelare välja beror på deras nivå och spelstil.

Fjäder bollarFjädrar är de traditionella material för bollar, och de används fortfarande i konkurrens-nivå utrustning — 16 fjädrar, att vara exakt. Gåsfjädrar är det mest värdefulla materialet, men anka fjädrar används också. Fjädrar slits ut snabbt; skriva för tidningen Harvard, rapporterar Craig Lambert att en fjäder badmintonbollen i en OS-nivå konkurrens, kanske sista bara fem minuter.

Syntetiska bollar

Badminton bollar typer


Syntetiska bollar kan längre, men "bara fritids-spelare använda plast sådana," enligt Lambert. Gjord av nylon, är dessa syntet hållbara och billiga. den amerikanska nationella badminton programmet rekommenderar dem som "ideal" för prismedvetna spelare och nybörjare.

Badmintonbollen hastigheter

Badminton bollar typer


Enligt USA Badminton, spelare kan köpa bollar kalibrerad för en av tre hastigheter: snabb, medium eller långsam; de rekommenderar medium för nybörjare. En "långsam" badmintonbollen väger 4,8 gram och den färdas ca 120cm mindre än en "snabb", på 5.2 gram. Speed avser vägsträcka som en badmintonbollen under kraft ett genomsnittligt slag; övergripande hastigheten och bollbana, naturligtvis beroende av en hel del skicklighet av spelarna.