mynewspapers.net

Bacillen äter bladen på mina salvia växter

Bacillen äter bladen på mina salvia växter


Den gemensamma trädgård salvia, Salvia officianalis, är en liten buske släkte, Salvia, delen av familjen. Det finns olika sorters blad färg: lila, guld eller tricolour, men den mjuka grågröna salvia är den tuffaste och mest stickande. Alla ger eleganta spiror av blå/lila blommor, mycket älskad av bin i början av sommaren. Används ofta som en kamrat växt till kålväxter att avvärja larver, är det, utsatt för angrepp från skadedjur.

Vård av Sage

Bacillen äter bladen på mina salvia växter


Att hålla din anläggning glad och robust kommer att bättre kunna motstå angrepp från buggar. Inte overwater. Salvia är född i Medelhavet och trivs i full sol och torra förhållanden. Skörda bladen runt Blomningstid för bästa möjliga smak och efter blomning, beskära hårt att främja ny tillväxt och förhindra bush från passande woody och ur form. Vara beredd att ersätta din salvia efter tre eller fyra år. Du kan hitta det har självsådd själv, eller du kan ta sticklingar på våren. En handfull benmjöl grävde runt rötterna två gånger om året kommer att hålla det friska, och du kan plocka en kvist för användning när du vill. Salvia är lämplig för behållare i soliga platser. Använda flytande foder en gång i månaden och kontrollera för bra dränering. De flesta av de buggar som angriper salvia växter är lätt att känna igen och kan skickas utan att använda kemiska bekämpningsmedel--aldrig en bra idé i en kulinarisk anläggning.

Sniglar och larver

Bacillen äter bladen på mina salvia växter


Svart "buggar" kan vara caterpillar "frass" eller dynga. Undersök blad över- och undersidan och plocka bort fjärilslarver, skaka bladen rena. Placera dem någon annanstans, i en avlägsen säkring eller större buske att bevara fjärilar. Vad sage tycker en torr, solig miljö och sniglar gillar det svala och fuktiga, bör de inte vara för mycket av ett problem. Att sätta vedaska eller tråkiga sand i en ring runt anläggningen kommer att avskräcka sniglar utan att behöva tillgripa snigelgift. Annars se för deras spår och lura dem bort med ett fat öl åt sidan. De kommer att glida i och dö lycklig.

Bladlöss, mjöllus och Thrips

Bacillen äter bladen på mina salvia växter


Bladlöss kan snabbt kolonisera en växt, orsakar en ful vridning av bladen. mjöllus kan visas i stora mängder och flyga upp i ett moln när du stör anläggningen. och thrips är mycket mindre, bevingade insekter som borrar hål i bladen och suga ut saften. Alla av dem behöver liknande behandling. Det finns kemiska sprayer, men de är inte lämpligt eftersom de kan lämna gifter i bladen. De dödar också bort alla naturliga rovdjur, såsom nyckelpigor, nätvingar och blomflugor. Mjöllus är resistenta mot kemisk behandling ändå. Tvätta av insekter med en tvållösning utspätt diskmedel och spray regelbundet för att hålla på toppen av problemet. Hänga en ljusa gula klibbiga remsan i närheten (tillgängliga på garden centraler eller du kan göra din egen med kort och honung). Om allt annat misslyckas, försök organiskt bekämpningsmedel som pyrethrum eller neem olja och hålla en lapp av nässlor i din trädgård för att locka nyckelpigor, som sedan kan flyttas till din salvia anläggning.

Spittlebugs och spindel kvalster

Bacillen äter bladen på mina salvia växter


Ibland kallas froghoppers på grund av deras froglike ansikten, vet du om du har spittlebugs av blobbar "spott" eller vitt skum, som honorna utsöndrar från sina föder upp och använda som ett skydd från väder och rovdjur. De orsakar inte en hel del skador, men skummet kan vara missprydande. Spränga bort det med vatten eller insektsbekämpning tvållösning, att se till att du få bort felet samt dess "spott". Salvia växter som växer i uterum kan locka spindel kvalster. Dessa kvalster är mikroskopiska, och du behöver ett förstoringsglas för att se hur de liknar små spindlar. De lever på undersidan av äldre blad, vilket får dem att bli missfärgat, insättning klibbiga, vita delar av webben. Ta bort förstöra skadade blad och tvätta växten grundligt med insektsbekämpning tvål. Phytoseilus persimilis är en naturlig predator för red spider mite. Namnet Salvia kommer från Latinskt "salveo" att läka, och din salvia anläggning kommer snart att återhämta sig från en bug attack med dessa enkla åtgärder. Då blir det bara du som äter bladen på din salvia anläggning.