mynewspapers.net

Baby inte äta & sticker händerna i munnen

Baby inte äta & sticker händerna i munnen


Eftersom barn inte kan prata, måste föräldrar och läkare leta efter ledtrådar som avslöjar varför en baby gör viss verksamhet. Ett barn som sticker händerna i hennes mun upprepade gånger kan vara sjuk, men kan bara vara att utforska hennes händer eller sin omgivning. Men bör ett barn som verkar bedrövad, i smärta och hungrig gå till en läkare om hon inte äter, så att barn kan ha muntliga problem som hindrar henne från att äta ordentligt.

Förberedande rörelser

Ett barn som inte verkar vara hungrig men fortsätter att placera händerna i munnen kan vara att utforska hennes mun och händer. Bebisar utforskar ständigt sin omgivning, och en av de första delarna av sin omgivning som de utforskar är den egna kroppen. När ett barn lär sig att flytta händerna med avsikt, kan det vara fascinerande för henne att föra händerna till munnen om och om igen och tugga på dem för att se hur det känns. Även om vuxna förknippar att placera handen i munnen med att äta, som kanske inte är fallet.

Barnsjukdomar

Ett barn som barnsjukdomar kan också placera händerna i munnen. Även om de första tänderna bryta generellt ut när barnet är 6 månader gammal, kan tandsprickning processen börja innan dess. Dessutom gå mjölktänderna gradvis igenom tandköttet, som är känsliga långt innan tänderna syns faktiskt. Tugga på hårt eller kallt föremål känns bra på öm tandkött och en baby som är dreglar mycket och att föra händerna till munnen kan försöka hjälpa hans tandkött mår bättre.

Trast

Ett barn som har en öm mun kan också vara mindre intresserade av att äta och kan placera händerna i hennes mun. Trast är en jäst infektion som ofta visas som en keso-liknande vit i barnets mun och på barnets tunga. Det är enkelt passerade mellan mor och barn, sedan tillbaka igen. Trast är vanligast hos nyfödda men kan inträffa i alla åldrar. Om barnets tungan är den enda plats som är belagd det vara bara mjölk, men om kinderna är också belagda och barnet verkar uppleva obehag medan man äter, det trast. Rådfråga en läkare om du är osäker. En läkare kan ordinera anti-svamp läkemedel att hjälpa klara upp trast.

Distraherad nya Eater

När barnet börjar äta fasta ämnen ca 6 månader gamla, inte vänta honom att äta som ett äldre barn automatiskt. Bebisar är fascinerad av strukturen på mat och ofta spela med det både utanför och inne i munnen. En baby kan röra sin hand och från hans mun och ge mat till och tar ut den ur sin mun, samtidigt verka ointresserad av att äta mat. Det är därför det är viktigt att fortsätta att ge din baby bröstmjölk eller formel samtidigt införa fast mat. Den första introduktionen till fasta ämnen är mer av en introduktion till konsistensen och smaken av mat snarare än en möjlighet att ge barnet extra kalorier.