mynewspapers.net

Baby hudproblem & vatten fluoreringKranvattnet i många städer innehåller fluor samt som specifikt-märkt flaskvatten för barn. Fluor är en kemikalie tillsätts vatten för att förhindra karies. Det finns dock rapporter om negativa biverkningar.

Oro

Spädbarn som matas formel blandat med fluoriderat vatten kan löpa risk för eksem och andra hudproblem. Dessutom säger American Dental Association spädbarn yngre än 1 inte bör förtäras fluoriderat vatten för att förhindra dental fluoros. Fluoros är resultatet av intag av för mycket fluor i tanden bildar år, orsakar skador på tänderna som kan leda till porös, emalj-bilda celler missfärgade tänder.

Identifiering

Om ditt barn har hudproblem, kanske du kan identifiera om vattenfluoridering är orsaken. Byt ut ditt barns normala dricksvatten med renat vatten som inte innehåller fluor. Om ditt barns hud klarnar upp efter några dagar av fluor-fritt vatten, kan han vara allergisk mot fluor.

Effekter

Omkring 1 procent av befolkningen är allergisk mot fluor. Men finns det också bevis att fluor kan störa hjärnans normala funktioner hos barn. Aktuella fluor ansökan rapporteras vara den bara nödvändiga fluor för att förebygga karies, så borsta tänderna är säker och effektiv.