mynewspapers.net

AX kasta tävlingsregler

AX kasta tävlingsregler


De officiella reglerna för axe kasta tävlingar följs av flera föreningar, inklusive Förenta staterna yxmän Association, timmer Framers Guild och det svenska Axe kasta samhället. Tävlingen omfattar kasta dubbel-bitted axlar på mål för att få närmast bullseye och tjäna mest poäng.

Mål och poäng

Målen bör vara 36 inches i diameter och har fem ringar, börjar med en bullseye i centrum som är 4 inches över. Målet bör vara så att bullseye är fem fot över marken. Bullseye är värt fem poäng och varje ring är en punkt mindre än sin närmaste inre ring till den mest yttre ringen, som är värt en punkt. Varje konkurrent får fem kast, plus en praxis kräkas på början för observation målet. Konkurrenten med flest poäng i slutet av hans fem kastar wins.

Teknik

Kastaren bör stå på kasta-linjen, som är 20 fot från målet, när du kastar hans yxa på målet. Han kan inte stiga över kasta linje på någon punkt tills yxan har fått till eller förbi målet. Detta är både för representanten härskar ändamål samt säkerhetsskäl, eftersom det kan finnas andra konkurrenter kasta på mål från samma linje. Någon kastar teknik är tillåtet, så länge det inte är farliga för andra människor.

Yxan

Yxan som är tänkt för att användas för en yxa kastar konkurrens bör väga 1,13 kg. Det måste också vara dubbel-bitted, vilket innebär att det finns en vass kniv på två kanter av axe i stället för bara en. Den fore-lite är sidan av yxan som står inför målet när yxan släpps, och detta är det enda slutet som räknas för poäng i tävlingen. Om rygg-bitars berör även målet, får du inga poäng för att kasta.