mynewspapers.net

Automobile auktionsreglerna

Automobile auktionsreglerna


Bil auktioner är arenor där säljare kan avlasta processorn vid ett gammalt fordon och i vilka canny köpare kan haffa en hel del på begagnade bilar. Det finns dock ett antal regler som styr både köp och försäljning av bilar på auktion. Medan specifika regler varierar mellan auktioner, finns det ett antal regler gemensamt för de flesta evenemang.

Har ett bud kort

Endast anbudsgivare som har en mottagna ett bud kort--oftast en stor paddla som, när den hålls upp, är synlig för auktionisten--tillåts att bjuda på auto auktioner. Detta gör att företaget som driver auktionen att begränsa köpa till godkända köpare, som kommer att åläggas att presentera en fotolegitimation styrker de är minst 18 och eventuellt att lämna en deposition i kontanter.

Betala för vad du köper

Om du bjuder på en bil och du vinner det, måste du köpa den. Hur mycket av det totala priset för en köpare måste betala och form av betalning varierar mellan auktionshusen. I vissa, som Lake Placid Festival av bilar auktionen, kan en köpare bli skyldig att betala hela beloppet kontant kort efter köpet; ett annat, exempelvis bra köp Auto auktion, kommer att acceptera en handpenning betalas av personlig kontroll.

Bilar som säljs "Som är"

Auktionshus, såsom amerikanska Auto auktion, erbjuder sällan garantier eller någon annan form av garanti på bilar som de säljer, utan istället föredrar att sälja fordon "som är." Detta innebär att om en inköpta bil inte göra det av parkeringen, det inte kan återbetalas eller bytas ut. Dock tillåta många auktioner köpare att inspektera bilarna innan de köper dem.

Registrera dig som återförsäljare

En återförsäljare som vill köpa en bil måste registrera sig som återförsäljare innan budgivning. Oavsett bilar återförsäljare köper listas då i en databas tillgänglig för företag, såsom CarFax.com, som erbjuder fordon historikrapporter. Den som slutar köpa bilen från återförsäljare är då bättre kunna spåra bilens tidigare ägare.

Auktionsförrättaren regler

Att komma överens om att delta i auktionen, köparen en att följa auktionsförrättarens regler. I en auktion som det drivs av Metro Auto auktion, auktionisten har de slutligen säga på alla tvister som uppstår i samband med auktionen. Detta kan inkludera meningsskiljaktigheter över misheard eller nära samtidig bud. Om en köpare bud och auktionisten inte höra dem, har köparen ingen chans att överklaga.

Skatter och avgifter

De flesta bilar som säljs på auktion säljs utan en nummerskylt. Den nya köparen är skyldig att betala alla skatter, avgifter och överföra avgifter som kommer med bilen. Den nya köparen måste i de flesta fall köpa försäkring för bilen.

Inga kameror

De flesta auktioner förbjuda användning eller kameror eller inspelningsenheter lokaler.

House håligheter på bud

De flesta auktionshus förbehåller sig rätten att avgöra, av någon anledning inte att acceptera ditt bud.