mynewspapers.net

Autoimmuna hudsjukdomar hos hundar

Autoimmuna hudsjukdomar hos hundar


Hudproblem är vanligt hos hundar i alla åldrar och raser. Det finns många möjliga orsaker till hudproblem hos hundar, såsom autoimmuna sjukdomar. Dessa sjukdomar kan orsaka svår klåda och utvecklingen av intressanta ställen på hundens hud. Om du misstänker att din hund har en autoimmun hudsjukdom, rådfråga din veterinär för korrekt diagnos och behandling.

Identifiering

Hudsjukdomar är placerade i två kategorier, autoimmuna och immun-medierad. Autoimmuna hudsjukdomar orsakas av allergier och immun-medierade sjukdomar är orsakade av ett svagt immunförsvar.

Autoimmuna hudsjukdomar

Pemfigus Foliaceus är en hudsjukdom som uppstår till följd av hundens autoimmuna system angriper desmoglein (en komponent i en hunds hud), behandla det som ett främmande ämne. När hundens antikroppar angriper denna komponent, orsakar det att kroppen producerar mindre av den. Med minskning av desmoglein, det yttre lagret av hundens hud kan delas upp, fylla det med celler och vätska. Huden då blåsor och pustler bildas. Detta tillstånd är vanligare hos medelålders och äldre hundar. De raser som påverkas oftast med pemfigus Foliaceus är chows, schipperkes, dachschunds, Dobermann, Newfoundlands och bearded collies. En annan autoimmun sjukdom i huden som är vanligt hos hundar är Discoid Lupus Erythematosus. Detta är en inflammatorisk tillstånd som kan påverka näsa och ansikte, orsakar en förlust i pigmentering runt läppar, ögon, öron, könsorgan och näsan. Detta är en säsongsbetonad tillstånd som drabbar kvinnor mer än män, särskilt de som bor i högre höjd områden.

Immun-medierade sjukdomar

Atopisk dermatit är en immun-medierad hudsjukdom som kan drabba hundar. Detta tillstånd som orsakas av en överkänslighet mot miljörelaterade ämnen som dammkvalster, pollen och mögel. Näringsmässiga dermatit orsakas av brist på nödvändiga vitaminer och mineraler i hundens kost. En hund med detta tillstånd kommer att ha en dålig päls. Neurogen dermatit är ett tillstånd som orsakas av en okontrollerbar lust att slicka, och tugga på områden på hundens hud. Detta kan vara resultatet av tristess eller separation ångest.

Behandling

En veterinär kommer att behandla hudsjukdomar enligt villkora som hunden lider. Vissa behandlingar som vanligen föreskrivs för behandling av autoimmuna hudsjukdomar är antibiotika, kost ändringar, epsom salt bad, kolloidalt havregryn för kliande hud och en over-the-counter kortison kräm eller spray.

Överväganden

Om din sällskapsdjur har någon av symptom på en autoimmun hudsjukdom, rådfråga din veterinär. Vissa hudåkommor kan förvärra snabbt, vilket leder till obehag för hunden eller infektion.